|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Кога се снимате пред Живков, кога палите свещи на Богородица?! ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Христо Христов   
Четвъртък, 26 Март 2020 08:25

alt

 

Вчера, 25 март 2020 г., Благовещение, лидерът на БСП Корнелия Нинова влезе в новините.

Със снимка в профила си във Фейсбук как пали свещ в църква, в условията на извънредно положение заради епидемията от коронавирус, и с кратък пост как християнския празник Благовещение да се превърне в ден на надеждата.

Чудо, ти да видиш! Почти човек да повярва на социалистката, която преди това бе приватизатор по времето на СДС, че е искрена.

И как така досега не знаехме, че Корнелия Нинова е толкова набожна? Може би защото помним, че като я избраха за лидер на наследницата на бившата комунистическа партия БСП през 2016 г. едно от първите неща, които тя направи, бе да отиде да отдаде почит  пред комунистическия диктатор Тодор Живков на паметника му в родната му къща в Правец барабар с част от депутатите социалисти. И тогава, както сега, пак се снима за показ.

 

alt

 

Подобно поведение може да имат хора, оперирани от политическа култура и морал, безпардонни и брутални в погазването на едно от най-съкровените човешки ценности – вярата, в случая християнската вяра, готови на всичко, само и само да се харесат на електората и да са под светлината на прожекторите.

Нинова, която досега сме я виждали повече под петолъчката на приличащия на тоалетна чиния полуразрушен тоталитарен комунистически монумент на Бузлуджа, отколкото да прекрачва прага на църква като добра християнска мирянка, всъщност много напомня с отчаяните си и неискрени жестове едни двулични нейни предшественици в БКП.

 

alt

 

Напомня за комунистическите функционери Петър Младенов и Андрей Луканов, които веднага след 10 ноември 1989 г. на бърза ръка влязоха в църковния храм ни лук яли, ни лук мирисали, все едно, че тяхната партия не беше онази, която бе избила стотици свещеници след „светлата дата” 9 септември 1944 г.,  принизила православната църква и вербувала нейния висш клир, насаждайки в съзнанието на поколения българи атеистичната си идеология, внесена от Кремъл.

Днес, когато обществото повече от всякога се нуждае от дарителство, милосърдие и човешки жестове на солидарност, пиарите около лидера на БСП, както самата тя, а и цялото ръководство на социалистическата партия, заедно с техния президент и вицепрезидент Румен Радев и Илияна Йотова демонстрират тоталната си духовна бедност, отчайваща безидейност и липсата на капчица нормална човещина.

 

 
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов