|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Най-четеното на desebg.com: Стенограмата на БКП за сливането на България със СССР изпревари досието на Доган ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Държавна сигурност.com   
Петък, 03 Януари 2020 11:20

 

Стенограмата на пленума на ЦК на БКП от 1963 г. за сливане на България със СССР е най-четената публикация на desebg.com, показва статистиката на сайта.

Документът, който е публикуван онлайн през 2012 г. (общо 152 страници в три части) е събрал досега 75 489 уникални посещения (цифрата се отнася само за първата част от стенограмата).

По този показател стенограмата, документирала едно от националните предателства на антибългарската комунистическа партия, води класацията на специализираният сайт, посветен на преосмислянето на тоталитарното комунистическо минало и преодоляване на неговите зависимости.

Документът за престъпната политика на безродната българската комунистическа върхушка, водена от първия секретар на БКП Тодор Живков, изпреварва доскорошния лидер в класацията на топ 5 на най-четените материали на desebg.comдосието на Ахмед Доган, лидер на ДПС (1990-2013) и настоящ почетен председател на партията (от 2013 г.) Ахмед Доган.

Досието на Доган, възлизащо на над 1850 страници, също е публикувано онлайн през 2012 г. в общо 25 части. Първата част от него е събрала досега 65 201 уникални посещения и се нарежда на второ място по читаемост.

Трето място заема библиотеката на desebg.com. В нея са представени над 245 заглавия, свързани с тоталитарния комунистически режим и неговото тежко наследство.

Библиотеката, която е поднесена на читателите в систематизиран и удобен за ползване вид през 2015 г., е събрала 57 705 уникални посещения.

Четвърта позиция заема програмната статия на основателя на desebg.com Христо Христов „Бъдеще, зависимо от миналото на комунизма”, с която той стартира сайта преди 9 години.

Кредото на разследващият журналист е събрало 48 396 уникални посещения.

На пето място е публикацията „Абсолютен прецедент: Скритото досие на Лютви Местан”.

Материалът, в който през 2013 г. се разкриват подробности за изчезналото досие на бившия политик от ДПС и негов председател в периода 2013-2015 г., а след председател на партия ДОСТ, има 45 193 уникални посещения.

Топ 10 на най-четените публикации на desebg.com допълват материалите:

Те събират между 40 000 и 31 000 уникални посещения.

Поради смяна на бутон за харесване на Фейсбук някои от изброените материали са нулирали реалния брой на харесванията на материалите от началото на публикуването им към днешна дата, възлизащ на няколко хиляди. 
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов