|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Огнян Минчев: „Освобождението” на България от съветската армия през 1944 г. я превърна в колония на Москва ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Христо Христов   
Неделя, 01 Септември 2019 15:20

alt
Посолството на Русия у нас подготвя нова провокация към онази част от българските граждани, които знаят защо СССР е обявил война на България през септември 1944 г., как страната ни е окупирана от съветската армия без да срещне съпротива и последиците от това.

След като през 2016 г. руското посолство отбеляза във Фейсбук преврата на 9 септември 1944 с фалшива снимка от „посрещането” на съветските войски в София, тази година една от най-черните дати в българската история ще бъде подчертана от руските дипломати с изложба „Освобождението на България” по повод 75 от окупацията на България, представена като „освобождение” на страните от Източна Европа.

Събитието бе предварително оповестено от самото руско посолство, а в откриването на изложбата ще участва проф. Евгения Калинова, историк от Софийския университет „Св. Климент Охридски”, автор на частта за комунистическия режим в новия учебник на изд. „Булвест 2000”, който бе един от спрените от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев учебници по история за 10 клас до изчистването му от всички манипулации, прокарани в него за тоталитарното управление на БКП.

По този повод Огнян Минчев направи подобаващ коментар, който desebg.com препечатва от страницата на политолога във Фейсбук:

„Освобождение” на България от държавата ѝ – превръщане на България в колония на Москва.

"Освобождение" на България от нейния национален елит - избиване на голямата част от българските политически, административни, стопански, интелектуални и духовни лидери, без съд и присъда или чрез монтиран от окупатора съд и присъди без каквато и да е легитимност.

"Освобождение" на България от пълноценно национално битие за половин век, през който страната и националната общност са управлявани от колониална администрация в полза на имперския център – Москва.

Последствията от всичко това не са преодолени и до ден днешен, когато ние все още нямаме национална независимост, пълноценна национална държава и национално достойнство, отхвърлящо намесата на бившия имперски господар в енергетиката, политиката, системата за сигурност, медиите...

"Освобождение", което е символ на арогантно поробване.”

 
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Лагерът "Белене" - памет

Банер

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов