|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
От форума на desebg.com: Комисията по досиетата е излишна само на комунисти и агенти на ДС ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Христо Христов   
Събота, 30 Септември 2017 13:01

alt

Наглостта на Българската социалистическа партия да предлага законопроект, с който се цели закриването на Комисията по досиетата и ограничаване на достъпа до архива на Държавна сигурност събуди гнева на хората.

БСП го внася в момент, в който предстои да бъде продължен мандата на Комисията, тъй като 5-годишния мандат на сегашния състав на независимия държавен орган изтече.

В страницата на desebg.com във Фейсбук различни граждани публикуваха своите мнения, които показват, че истинските българи нито са забравили престъпленията на правоприемника на БСП, нито елементарният номер на днешните социалисти, водени от лидер, специалист в приватизацията, може да мине толкова лесно.

Ето някои от мненията, които са публикувани:

Ionel Mariano: Искат да скрият срама и престъпленията.

Angelina Kojouharova: БСП се стремят да прикрият мародерните си действия срещу България.

Emil Dimitrov: Преди 1989 година бъкаше от членове на БКП, сега е пълно с демократи... Къде отидоха членовете на БКП, питам аз и отговор на искам.

Мариян Татеосян: Ами като е заобиколена [Нинова] от ченгета как няма да пази паралелната държава и да се прави че не я вижда а чак и война ще води. Невъзможна е борбата сам със себе си.

Krasia Mirchev: Ех , тази фустиера. Много е услужлива.

Не по-малко възмущение предизвика и наглостта на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО, познат и като агент „ИВАН” на Шесто управление на ДС за борба с идеологическата диверсия още от студентските му години.

Вчера той представи позицията на „Обединени патриоти”, че Комисията по досиетата е била отдавна излишна. Обяснимо е, че на Каракачанов много му се иска да се сложи кръст на този процес, тъй като благодарение именно на настоящата Комисията по досиетата беше осветена агентурната мрежа на комунистическите служби след краха на комунизма, и освети ръководните постове в държавата и обществото, заети от агентите на ДС и нейните офицери.

Ето и реакциите на читателите на desebg.com след изказването на Красимир Каракачанов:

Kiril Keranski: Докато има живи ченгета е нужна [Комисията]!

Гринко Цеков: Голям трън им е [Комисията].

Krasia Mirchev: Какво да се очаква от цървула Каракачанов със шкембето напред. Жалкото е че подобни са в позиция да вземат решения и да говорят вместо честните хора. Срамота е !!!

Svetla Veselinova Ivanova: Ти [Каракачанов] също си излишен. С отдавна изтекъл срок.

Snejana Popova: Арогантността на ченгетата... Така е като няма силни десни политици да направят истинска лустрация... Само имитатори.

Ginka Ivanova:  Дори да ги закриете, това няма да заличи срама от продажните ви души!

Hristo Ivanov е публикувал казаното от големия български присател Димитър Талев, пратен от комунистите в лагер след 9 септември 1944 г., откъдето едва е спасен. Писателят е предрекъл преди 70 години следното:

„И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Такъв народ сме, Минке, такъв народ...”

Nadezhda Yordanova: Комисията по досиетата трябва да продължи да съществува, а бившите агенти да си траят и да показват, че работят за интересите на България, а не на чужди държави! Иначе има и нови избори!

Красимир Трайков е публикувал интересна статистика под заглавието „Защо комунистите управляват България”:

10 ноември 1989 г.

  • членове на БКП – 989 241;
  • средно по 2 деца – 1 978 482;
  • средно по два внука - 3 956 964;
  • всичко – 6 924 687;
  • население на България днес – 6 924 716
  • разлика – 29 души.

Тази приблизителна статистика е показателна, макар в нея да не са отчетени починалите или онези българи, напуснали България след 10 ноември 1989 г.

Valentin Georgiev: Доносник !!!

Ivanka Tankowa: Как е възможно за военен министър да бъде избран един явлен сътрудник на ДС, а сега има наглостта да дава мнения.

Ionel Mariano: Да, да. Комисията е излишна за всички бивши ченгета.

Milen Georgiev: Каракачанов е продажен, обича пари и власт. И ми говори като Свети Петър…

Мария Топалова: Престъпни изроди!!! Лустрация!!!!

 
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов