|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Кандидат-депутатчетата на Корнелия Нинова: Един се прави на ДС-ченге, готово да измъчва, а друг пикае на „шибаните жертви” на комунизма ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Христо Христов   
Четвъртък, 23 Март 2017 17:38

alt
Броени дни, след като лидерът на БКП Корнелия Нинова допусна гафа с оплюването на демокрацията, заради който ѝ се наложи да прави многобройни уточнения, че не била правилно разбрана и че хулите ѝ са били насочени към прехода, двама от нейните „нови лица”, водачи на листи на БСП на изборите в неделя, направиха коментари в публичното пространство, които бяха посрещнати с вълна от възмущение в социалните мрежи.

 

Водачът на листата на БСП в Русе като член на група ченгета от ДС, умуващи как да мъчат нечий дядо

Нинова гостува с сутрешния блок на Нова телевизия и в един момент водещите я попитаха кого е довела в студиото.

Камерата показа младеж, който беше закъснял за предаването и се представи така:

„Крум Зарков се казвам. Извинявайте, че закъснях, но с друга група ченгета от Държавна сигурност крояхме планове как да мъчим нечий дядо.”

Показателно бе, че крайно неуместният опит за дебелашка шега, беше схванат като проява на чувство за хумор от страна на Корнелия Нинова, която не само избухна в бурен смях, но и одобри автора на казаното с потупване по рамото и дори му благодари!

 

alt

 

Крум Зарков е действително едно от „новите лица” на БСП, лансирани, след избирането на Нинова на председателския пост.

Той е водач на листата на БСП в 19-и МИР Русе. Роден е през 1982 г. и е син е на журналистката Ана Заркова, завеждащ криминалния отдел на вестник „Труд” и на д-р Господин Зарков, завеждащ Първа хирургия в Пета градска болница.

В партията столетница е известен като най-младият член на Изпълнителното бюро на БСП (от май 2016 г.). Издигнат е лично от Нинова миналата година, като преди това е бил съветник на предишния председател Михаил Миков.

Крум Зарков е завършил Френската гимназия и има докторат по международно право в Париж.

Очевидно младият социалист кандидат-депутат има представа за същността на репресивната дейност на Държавна сигурност, защото дядо му (по майчина линия) е ген. Леонид Кацамунски – щатен служител на Държавна сигурност от 1977 г. с школа в КГБ.

 

alt

 

Кацамунски е известен като дългогодишен следовател в Главно следствено управление (ГСУ) на МВР-ДС по линия на Държавна сигурност, а през 1990 г. оглавява ГСУ. Принадлежността му към Държавна сигурност е официално обявена от Комисията по досиетата през 2009 г. при проверката на следователите.


Водачът на листата на БСП в Кърджали се бори за нов 9-ти септември и пикае на „шибаните жертви на комунизма

Водачът на листата на БСП в 9-и МИР Кърджали Александър Симов не остана по-назад. Той беше също толкова брутален, като се изгаври с жертвите на комунизма, наричайки ги „шибани” и заявявайки, че ще се изпикае върху мемориала им.

Това той е направил в свой пост във Фейсбук, отговаряйки грубо, цинично и със заплахи на свой критик (Стефан Краев). В коментара си Симов пише:

„Заради такива като вас си заслужава да се борим за нов Девети септември... А тази вечер ще отида и ще се изпикая мърху мемориала на шибаните жертви на т. нар. комунистичедски режим.”

 

alt

 

Симов е роден през 1977 г. в Стара Загора. Работил е като журналист във вестниците „Стандарт”, „Пловдивски труд” и „Земя” на бившия началник на Шести отдел в Шесто управление на ДС Димитър Иванов.

От 2004 г. Симов е в партийния орган „Дума”. Секретар е на Оперативното бюро на Младежкото обединение в БСП с ресор „Медийна политика”. Самият той се представя като „свободен блогър, уличен проповедник и интелектуален екстремист”, интересуващ се от „политика, блондинки и други магически явления”.

 
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Лагерът "Белене" - памет

Банер

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов