|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Христо Христов: Липсата на правосъдие през прехода роди безнаказаността на корупцията в България ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Държавна сигурност.com   
Вторник, 25 Октомври 2016 11:03

alt
Сайтът desebg.com публикува видео с участието на разследващия журналист Христо Христов в Канал 3 (18 октомври 2016 г.) по повод излизането на книжния пазар на първото по рода си изследване „Корупционната България” историята на българската корупция в годините на прехода към демокрация, том 1 (1989-1997), на което той е един от авторите.

В предаването освен за книгата, към която има силен обществен и медиен интерес, журналистът отговаря на въпроси за досиетата на Държавна сигурност и Разузнавателното управление на Генералния щаб на БНА.

Христов дава и точна информация за извършената от Комисията по досиетата предварителна проверка по искане на ГЕРБ за българския еврокомисар Кристалина Георгиева преди да бъде назначена на този пост, срещу която във „Форин полиси” излезе публикация, твърдяща, че тя е свързана с ДС.

Разследващият журналист и основател на desebg.com, agentibg.com и pametbg.com припомня и по какъв начин правосъдната система роди днешната безнаказаност през първите години на прехода от тоталитарния комунистически режим към демокрация.

Видео от участието на Христо Христов в Канал 3 | Източник: | kanal3.bg.

 

 
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов