|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Минало (не)свършено: Как преходът беше подменен от комунистите и с грешките на СДС ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Държавна сигурност.com   
Понеделник, 24 Октомври 2016 09:11

alt
Сайтът desebg.com публикува предаването „Минало (не)свършено” на режисьора Евгений Михайлов по Би Ай Телевизия с участието на авторите на новата книга „Корупционната България” Едвин Сугарев и Христо Христов, разследващ журналист и основател на сайтовете desebg.com, agentibg.com и pametbg.com.

Поводът да ги покани в събота (22 октомври 2016 г.) е том 1 от изследването, посветено на корупционните скандали и схеми през първите години на прехода (1989-1997), чиято премиера беше миналата седмица.

В съчетание на уникални видео кадри от личния архив на Евгений Михайлов от 1990-1993 г. тримата в студиото водиха откровен разговор за генезиса на корупцията, политическите процеси, съпътствали тези първи години, грешките на СДС, както и огромната съпротива на бившата компартия и репресивния ѝ апарат срещу демократичните процеси в страната.

В самото предаване Евгений Михайлов намекна, че „Минало (не)свършено” вероятно пречи на някого, а по-късно на профила си във „Фейсбук” написа, че разговорът със Сугарев и Христов може да се окаже последното предаване, което ще се разбере тази седмица. Въпреки че „Минало (не)свършено” е с най-висок рейтинг, разобличителните архивни кадри на режисьора и темата за комунистическото минало вероятно са се оказали неудобни за мнозина и се търси начин то да бъде спряно.

 

Първа част от предаването с участието на Едвин Сугарев и Христо Христов | Източник: bitelevision.com.

 

Втора част от предаването с участието на Едвин Сугарев и Христо Христов | Източник: bitelevision.com.

 
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов