|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Видео: БКП и ДС са в основата на генезиса на корупцията през прехода ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Държавна сигурност.com   
Четвъртък, 20 Октомври 2016 10:14

alt
Сайтът desebg.com публикува видео от участието на бившия депутат и общественик Едвин Сугарев и разследващият журналист Христо Христов в предаването „Лице в лице” по Би Ти Ви (18 октомври 2016 г.), в което те представиха новото изследване „Корупционната България”.

Том 1 от него включва периода 1989-1997 г. и най-важните корупционни схеми и практики през първите години на българския преход от тоталитарна комунистическа система към демокрация.

 И двамата са категорични, че генезисът на корупцията в България се корени в тоталитарното управление на БКП и незаконните операции на Държавна сигурност.

„Банковата катастрофа от края на 1996 г. и началото на 1997 г.”, е най-големият корупционен процес”, посочи Сугарев в отговор на въпрос на водещата Цветанка Ризова.

Христо Христов посочи, че в книгата много ясно са показани връзката между лицата, замесени в корупционни скандали и практики през първите седем години на прехода и тяхното агентурно минало в комунистическите служби.

Това става благодарение на осветената от Комисията по досиетата мрежа на сътрудниците на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА на различни държавни постове в страната при прехода.

Журналистът изрази мнение, че книгата дава отговор на гражданите, особено на по-младото поколение българи за причините, поради които живеем в едно посткомунистическо блато.

Едвин Сугарев посочи, че и десните управления при прехода не са били имунизирани от корупцията и те не са успели да се справят с нея.

Видео от представянето на „Корупционната България” с участието на Едвин Сугарев и Христо Христов | Източник: bvt.bg.

 

 
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов