|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
До феодалите на „Позитано” 20! ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Нидал Алгафари   
Понеделник, 06 Октомври 2014 19:32

 

alt
Сайтът desebg.com публикува отвореното писмо на режисьорът Нидал Алгафари до ръководството на БСП във „Фейсбук” след историческата загуба на наследницата на БКП на парламентарните избори за 43-то Народно събрание (15,4%). На тях БСП загуби катастрофално от ГЕРБ (с разлика от 17,2%) и задържа второто място пред ДПС само с 0,5% разлика. Още след вота за европейски парламент през месец май 2014 г. desebg.com беше един от малкото информационни източници, който коментира, че с едногодишното си управление чрез кабинета Орешарски тогавашният лидер на БСП Сергей Станишев постигна това, което нито една политическа партия или фигура не беше направила – разцепи БСП. Свободното й падане откъм обществена подкрепа продължи с пълна сила и на вота парламентарния вот на 5 октомври 2014 г.

Освен като режисьор Нидал Алгафари е известен политически пиар и изпълнителен директор на БНТ (2002-2004). Само преди няколко месеца той се отрече от БСП, когато при рестартирането на проекта АБВ на Георги Първанов през февруари 2014 г. отиде при него като човек участвал години наред в изграждането на имиджа му. Малко по-късно обаче напусна АВБ, след като Първанов заяви в интервю, че той е човек от техническия екип. Алгафари беше прибран отново от Станишев, след като доброволно „посипа” главата си с пепел. През 2008 г. Комисията по досиета огласи принадлежността на Алгафари към Шесто управление на ДС за борба с идеологическата диверсия от 1988 г. под псевдонима „НАСКО”. Въпреки тези превъплъщения на режисьора в критиките му към БСП има много истини.


До феодалите на Позитано! Не написах до „ръководството” на Българската Социалистическа Партия, защото вие се самоизбирате многомандатно и доживотно с критерии, които никъде другаде в света не са условия за това, което сте вие! За мен вие сте ръководство на феодална клика, която си създадохте и се самовъзпроизвеждате!

Не започнах и с „уважаеми”, защото, какво уважение за вас докарали ни до това да тръпнем дали няма да сме трети в политическият живот, а пък и не искам да съм лицемер, а е време да спрем да се залъгваме. Няма да започна и с „другари”, защото другар означава приятел, колега, побратим, събрат, сподвижник, съюзник, а вие не сте такива за мен и за по-голямата част от членуващите в Българската социалистическа партия. За думата другар някъде дават и следните синоними: компаньон, съдружник и съюзник…!

Е, ние, членуващите в Българската социалистическа партия, не сме нито едното от трите с вас. Та затова започвам така. До феодалите!


За вашите кражби, измами и афери

Вие, скритите зад гърба на отрудените хора в България, взехте имотите и финансовите ресурси на БКП и сочехте Първия като виновен за вашите кражби, измами и афери! Нямахте смелостта, честността и уважението да приемете и историята БКП!

Всички вие бяхте в различни държавни и партийни постове по времето на Жан Виденов, но го оставихте сам да обере негативите от вашето управление, а облагите от приватизацията и разпределението на богатството на страната явно и тайно си го прибрахте. Прибрахте го не за партията, а за вас и близките ви. Но скрихте това от хората и за това справедливо викат хората „Червени боклуци”.

Вие, феодалите, правещи се на „ръководители социалисти”, ходихте и продължавате да го правите по срещи с „електората” с лимузините си, скъпите си костюми и възмущението си, че бедните хора са вмирисани и се чудехте от избори на избори, защо все по- малко ви се доверят. Та сега се стигна до този катасрофален резил!

Вие наложихте водачите на листите за тези избори. За това вие сте отговорни за резултатите! В листите насилихте партийни организации да приемат човек, който никой, ама никой не искаше и сега само този нежелан партиен функционер ще представлява нежелаещите го. Другаде изпратихте човек, който е изключителен там, където е силен, а не където ходи през лятото да си почива. При третата обезглавихте ръководството дни преди изборите по незнайни за никой причини.


Представлявате не бедните, а феодалната клика

В друга не променихте нищо, макар и да е видно и за слепите, че от червен бастион в миналото, сега сме домогваща се за втора политическа сила. Или в друг такъв бастион, вкарахте човек в листата, който се радва на това, че не е зад решетките, защото му е изтекла давността на извършените деяния! И като продължавам така, нагласихте ги по свой образ и подобие навсякъде. Чичо Митковчетата пак ще представляват не бедните, слабите и нуждаещите се, а феодалната клика. А те домогнали се до пост го приемат за пожизнен. Колко от тези многомандатни ваши избраници направиха нещо за регионите си или за държавата?

Имам пред вид Държавата, а не за себе си! Махнахте предишният си ръководител, в чийто сатанизиране участвахте дейно, като се оправдахте, че губим избори заради него. Сега, като го няма, пак ли той ви е виновен? Или вече имате нов, който да обере недоволството, а вие пак да търгувате с доверието на малкото останали зад лявата идея?

Когато ме сочихте с пръст и се заканвахте, и ме гонехте от заседания на Националния съвет, че ви посочих като самозабравили се феодали, дали не бях прав? И така стигам до общите въпроси:

Какво направи феодалната ви клика, че хората да усетят социална справедливост? Какво направихте, че младите да лелеят за социалистическата идея? Какво направихте, че родителите ви да се чувстват горди българи в старините си, а не да живеят от подаянията ви? Какво направихте за по-слабите от нас, които имат нужда поне от здравето си? Какво направихте за българските учители, че да имаме образовани граждани? Какво направихте за цената на тока!


Забогатяхте в личен план

Пак нямам пред вид за вас самите! Нищо! Нищо и пак нищо! А аз ще ви кажа какво направихте! Забогатяхте в личен план!

Със сигурност ще има и такива, които ще наддадат глас, че не са били съгласни! На тях ще отговоря: Да, има и такива, но защо сега е този глас? Защо мълчахте, когато ограбваха държавата и партията си същите непроменени феодали? Защо подвихте опашки, след като получихте избираеми места или постове в държавата и общинските бордове? Защо не подкрепихте многото членуващи в партията, които я напуснаха или се оттеглиха, недоволни от случващото се? Хората в България не искат да живеят от помощи, които вие високомерно да им отпускате!
Хората не ви искат!

Хората в България искат политици социалисти, а не афераджии, спекуланти, търговци на влияние и най-вече не искат вас! Заради вас преялите с финансовата власт, самозабравени феодали и търговци в храма на лявата идея викат по нас, че сме червени боклуци!

И с право, но не викат само към вас, а и към бедните, угнетените, унижените от вас социалисти! Хората ви го показаха по улиците, в социалните мрежи, в кафенетата и капанчета, даже и в партията ви го показаха. Не ви траят и не ви искат!

 

Чичовци, каки, шефове в бордове, съдружници в банки – подайте си оставката!

След всичко изписано до тук ви предлагам на всички вас, чичовци, каки, шефове в бордове, съдружници в банки и други подобия да направите едно разумно нещо, а то е да си подаде оставките и да намерите начин да се извините на всички, не само на другарите от Българската социалистическа партия!

Поне благодарно за това, с което се обогатихте и не ставайте гробокопачи на лявата идея. Идете си, преди да ви стигнат онези със сопите! И последно, обръщам се към теб Председателя на Националния съвет на Българската социалистическа партия! Мишо, на теб се падна да измиеш срамът от лицата на социалистите! Направи го! Поискай оставките да кликата и нека си отидат там дето им е мястото! Имаме млади хора, дейни, честни и Социалисти по душа! Дай им път и те ще те подкрепят!

 
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов