|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Андрей Ковачев: Прокомунистическа върхушка се опитва да приобщи България към Русия ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Държавна сигурност.com   
Понеделник, 02 Декември 2013 18:42

alt

„В България една прокомунистическа върхушка се опитва да приобщи страната ни към руската политика. Това което трябва да се случи е дошлите на власт с манипулации БСП и ДПС да си подадат оставката”, заяви днес евродепутатът Андрей Ковачев (ЕНП/ГЕРБ) пред Dariknews.bg.

Той е получил декларация, подписана от български граждани, която описва ситуацията с политическата криза в нашата страна. В нея се изразява мнението, че липсата на доверие в управляващата коалиция провокира желанието на една голяма част от гражданското общество за оставка на правителството, разпускане на Народното събрание и провеждане на предсрочни избори.

„Постоянно информираме нашите партньори и европейските институции за ситуацията в България. В пленарна зала на Европейския парламент се обърнах към лидерите на левицата Мартин Шулц (председател на Европейския парламент, бел.ред.) и Ханес Свобода (председател на политическата група Прогресивен алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент бел.ред.) да помогнат за оставката на правителството и за провеждане на предсрочни парламентарни избори”, посочи евродепутатът Андрей Ковачев.

По думите му сегашното управление е в ущърб и на европейската социалдемокрация и тяхната репутация страда много от това, че кабинетът в България е зависим от една антиевропейска, популистка и ксенофобска партия, каквато е „Атака”. „В тази среда у нас започват да се създават формации, които опитват да печелят подкрепа, заради ситуацията със сирийските бежанци. Така се злоупотребява със страховете на българските граждани”, смята той.

В пленарна зала на Европейския парламент Ковачев е определил сегашното правителство като „етно-бизнес-националсоциалистическо”, обосновавайки се със „съставните му части – БСП, ДПС и „Атака”.

„Задкулисието дава възможности на създадената от бившата Държавна сигурност партия да осъществява свой бизнес. От друга страна имаме наследник на БКП, осъществила режим, който е определен като престъпен. Лица от фамилиите, които са ръководили диктатурата след 1944 г. продължават да са начело. На Мартин Шулц и Ханес Свобода сега им пари под краката, защото сложиха за председател на европейската левица един човек, който е начело на нереформирана партия. Двамата много добре усещат вече, колко е неприятен този избор. Доказателство за това е, че на пресконференцията за представяне на Мартин Шулц като кандидат за председател на Европейската комисия, не беше поканен да присъства Сергей Станишев, независимо, че в този момент беше в Брюксел. Очевидно те се притесняват да се явят с него пред медиите, като председател той започва да им тежи като воденичен камък.

В България една прокомунистическа върхушка се опитва да приобщи страната ни към руската политика. Това което трябва да се случи е дошлите на власт с манипулации БСП и ДПС да си подадат оставката. Не може да продължава тази агония – толкова дни да има протести, а властта да се прави, че нищо не се случва. Имаме председател на европейските социалисти, който използва една анти-европейска партия, за да задържи управлението”, каза още Ковачев.

По повод възможността на институциите в Европейския съюз да влияят у нас евродепутатът коментира: „Всяка страна член на Европейския съюз е суверенна, нито Комисията, нито Европейския парламент, нито Съвета, могат да се намесят. Народът е този който ще вземе решението за своето управление. Мартин Шулц и Ханес Свобода могат в разговор със Станишев да го убедят, че България се нуждае от предсрочни избори. В БСП също има разумни хора, които осъзнават ситуацията и проявяват отговорно отношение”.

Според евродепутата има много голяма вероятност 2014 г. да бъде нулева за усвояване на средства от европейските фондовете.

 

 
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов