|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Коментарно
Раните от „възродителния процес“ ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Лиляна Друмева, председател на „Съюз на репресираните от комунизма – памет“   
Събота, 02 Юли 2022 06:58

alt

 

Сайтът desebg.com публикува коментара на Лиляна Друмева, председател на „Съюз на репресираните от комунизма – памет“, по повод мирния протест на жертви на „възродителния процес“, принудително изселени от комунистическия режим в Турция през 1989 г., срещу липсата на правосъдие в България и решението на прокуратура да прекрати делото за насилствената асимилация на българските граждани от турски произход (1984-1989) срещу висшите комунистически ръководители без да направи нищо в продължение на три десетилетия, за да ги изпрати на съд.

 

В четвъртък, 30 юни 2022 г., пред Съдебната палата, представители на 15 изселнически организации в република Турция протестираха срещу спирането на делото за „възродителния процес“ от българската прокуратура. Този ден Майка – България беше мащеха за тях.

продължава>
 
Вият безродниците – плачат за руските ясли ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Христо Христов   
Петък, 01 Юли 2022 10:03

 

alt

 

Вият безродниците, вият срещу решението на правителството в оставка реши да отреже още един голям руски корупционен клон, след като преди няколко месеца отказа да играе по свирката на диктатора Путин и да му плаща в рубли за газа в нарушение на договора между двете страни.

Вият безродниците, вият, че сега кабинетът (без комунистите в БСП и без чалгата в политиката) съкращава персонала на руското посолство, който се занимава с всичко друго, но не и с дипломация.

Слугите на Путин са майстори в купуването на дребни продажни душици, готови с охота да се предложат на Кремъл, за да цицат облаги.

продължава>
 
Бездушната прокуратура или как се замитат престъпленията в България ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Христо Христов   
Неделя, 26 Юни 2022 18:48

 

alt

 

Неотдавна станах пряк свидетел как „работи“ българската правосъдна система. Присъствах на дело, заведено Сафие Юрдакул срещу прокуратурата заради 30-годишното ѝ бездействие по делото срещу виновните комунистически функционери за т. нар. възродителен процес.

Сафие е била 9-годишнно момиченце, когато през 1985 г. върху нейното семейство тоталитарният комунистически режим начело с Тодор Живков стоварва безчовечната и унизителна асимилация. Отнети са им имената, погазени са им основни човешки права.

Бащата на Сафие – Алиш Ахмедов, учител по образование, е въдворен без съд и присъда в „Белене“, но семейството не знае това месеци наред.

продължава>
 
30 години търпим ненаситните търтеи на посткомунистическата олигархия ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Огнян Минчев, Фейсбук   
Събота, 25 Юни 2022 06:41

alt

 

Сайтът desebg.com публикува коментара на политолога доц. Огнян Минчев в профила му във Фейсбук, посветен на проведения вот на недоверие към кабинета на Кирил Петков.


Свалянето от власт на кабинета "Петков" предизвика разнопосочни емоции, но не и изненада. Работата на това правителство бе изпълнена с голямо вътрешно напрежение, което ставаше все по-очевидно с натрупването на поредицата от кризи, с които българската държава трябва да се справя.

В крайна сметка, непосредственият повод за разпада на четворната коалиция бе банален и лесно предвидим - един политически брокер с право на глас в коалицията не получи едни пари.

продължава>
 
Да изтъргуваш и да предадеш каузата за осветяването на агентите на Държавна сигурност ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Христо Христов   
Понеделник, 06 Юни 2022 14:02

alt

 

Миналата сряда, 1 юни 2022 г., десарско-политико-съдебната мафия бе на косъм да тържествува. Съвсем малко не ѝ достигна да постигне дълго лелеяна цел – да спре осветяването на сътрудниците на тоталитарните комунистически служби на различните им ръководни длъжности, заемани след 10 ноември 1989 г.

Без съмнение този ден бе ден на голямо изпитание за демократичните устои на България в ситуация на подкопана държавност, застрашени национални евроатлантически приоритети и вече напълно открита хибридна война на режима на Путин към страната ни след започнатата от него война в Украйна.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 1 от 78
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов