|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Коментарно
Краят на Втората световна война не донесе свобода на цяла Европа ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Държавна сигурност.com   
Събота, 09 Май 2020 12:33

alt

 

Сайтът desebg.com България публикува декларацията на10-те източно европейски държави и САЩ по повод 75 години от края на Втората световна война. Документът бе разпространен на 7 май 2020 г. и е подписан от министрите на външните работи на България, Естония, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия, Унгария, Чешката република и САЩ по повод 75-ата годишнина от края на Втората световна война. С декларацията се осъжда изкривяването на историческите събития, довели до Втората световна война и до разделянето на Европа, както и историческите факти за жертвите на тоталитарните режими.

Декларацията гласи:

"Като отбелязваме 75-та годишнина от края на Втората световна война през 2020 г. ние отдаваме почит на жертвите и на всички военни, борили се за разгрома на нацистка Германия и за край на Холокоста.

продължава>
 
Групата на тарикатите и политическите парвенюта ли надделя? ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Христо Христов   
Неделя, 03 Май 2020 16:51

alt

 

Групата на битовите и политическите тарикати и парвенюта ли победи? Изглежда да. Защото от последната седмица кабинетът взима решения, които се разминават с епидемиологичната обстановка в страната.

Основният въпрос днес не е защо Националният оперативен щаб няма вече да дава сутрешните си брифинги, а защо правителството започна да освобождава една след друга наложените мерки за ограничаване на панепидемията от китайския комунистически вирус (ковид-19), след като заразените и смъртните случаи в страната от две седмици са постоянна величина и не е отчетено никакво намаляване?


„Три дни поред проф. Мутафчийски да казва, че платото е минало...”

Само преди месец (времето е кратко и не може да бъдем чак толкова безпаметни), на 3 април тази година, премиерът Бойко Борисов заяви:

 „Три дни поред проф. Мутафчийски да казва, че платото е минало и намаляват болните, рязко ще издърпаме мерките назад, за да минем към план Б, С и т.н.”

продължава>
 
Милен знаеше колко важно е да говорим за комунистическото минало ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Христо Христов   
Понеделник, 20 Април 2020 13:30

alt

 

Разбираемо е, когато един човек си отиде, неговите приятели, колеги или просто хора, които са го уважавали, да излеят лавина от текстове, с които да покажат своето отношение към него.

Макар че, вероятно човекът, който си е отишъл, би искал да види приживе това отношение, особено когато е имал нужда от обществена подкрепа в трудни за него моменти.

По тази причина няма да пиша или изказвам мнение за наистина престъпния начин, по който бе отнет живота на журналиста Милен Цветков.

С тези редове бих желал да подчертая един факт, който ще бъде пропуснат от мнозина, когато сега пишат за Милен. А именно, че той винаги засягаше проблемите с комунистическото минало  за разлика от повечето други журналисти, които или ги неглижираха, или просто бяха тема табу за тях.

продължава>
 
Христос Воскресе! ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Христо Христов   
Неделя, 19 Април 2020 09:38

alt

 

Христос Воскресе!

Скъпи читатели, поздравявам ви с Възкресението на Божия син Иисус Христос, който от мъртвите възкръсна, за да ни спаси!

Във войната на човечеството срещу китайския комунистически вирус християните от нас трябва да покажем, че сме добри хора, че ценим саможертвата на Божия син, която ни разкрива колко ценен е животът.

Защото най-важното днес е да опазим живота. Нека покажем, че сме извлекли тази поука и сме отговорни, а не безотговорни, че сме съпричастни, а не безразлични, че може да дарим, всеки според своето, а не да ламтим егоистично. Да помислим за човека до нас, а не да го подминаваме слепи в своето самодоволство.

продължава>
 
Господи, спаси ни от тези идиоти! ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Христо Христов   
Петък, 17 Април 2020 09:11

alt

 

Гледката на стотици лица, задръстили с автомобилите си изходите на столицата в дните преди Великден, без съмнение е предизвикала взрив от възмущение в българските граждани, които от месец се стараят да спазват ограниченията на извънредното положение, наложено от властите, за да се ограничи разпространението на пандемията от ковид-19.

И няма как да е иначе, защото никой разумен човек не може възприемат за нормално при тази опасност, която е обхванала целия свят и усилията на държавата и обществото, да фукнеш при първа възможност да празнуваш и то дори не един от най-големите християнски празници – Великден, какъвто е настоящият – а ей така, само и само да си устоиш пир, да си на софра, по най-битовия начин, както изглежда не малка част у нас разбират празниците.

Това са същите безотговорни и напълно егоистични типове, които освен за своето – да имат и да са им пълни джобовете и стомасите, нищо друго не ги интересува – ни човека до тях, ни общност, ни държава.

Социопати, които си въобразяват, че те са закона, че те раздават правосъдие, че всичко им е позволено и разбират демокрацията като свободия, а девизът ми е „това мен не ме засяга и интересува”.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 1 от 62
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов