|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Коментарно
Русия се вбесява, че при обявяване на Независимостта българският владетел Фердинанд се коронова „цар на българите“ ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Проф. Пламен Цветков   
Сряда, 22 Септември 2021 20:53

alt

 

„Не Русия, а Великобритания първа признава независимостта ни. Русия, независимо дали е царска или комунистическа, винаги използва търговията за политически цели или като средство за политически натиск“. Думите са на проф. Пламен Цветков (1951-2015), казани в последното му интервю пред сайта Faktor.bg през 2015 г., дадено в навечерието от годишнината на Независимостта. На днешния празник, позовавайки се на Faktor.bg, desebg.com припомня казаното от проф. Цветков, който бе един от историците, борещи се табутата, наложени от тоталитарния комунистически режим, да паднат (след 1944 г. Денят на независимостта престава да бъде честван, след като комунистите го обявяват за „царски“).

 

Денят на Независимостта ни беше игнориран години наред, защото една независима България, колкото и малка да е тя, създава допълнителна пречка за Русия по пътя й към Цариград, Босфора и Дарданелите, който е нейната заветна цел.

продължава>
 
А защо не и политически проект „без агенти на Държавна сигурност“? ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Христо Христов   
Неделя, 19 Септември 2021 16:07

alt

 

„Да имат добра кариера извън политиката, да не са били в повече от една партия, да нямат скандали, които всеки да може да провери, да подпишат договор за почтеност“.

Това са изисквания към бъдещите членове на най-новия политически проект, кръстен „Промяната продължава“, представен в неделя (19 септември 2021 г.) от Кирил Петков и Асен Василев – доскорошни министри на икономиката и финансите в служебния кабинет Янев, назначен от президента Румен Радев.

Преди 20 години, през 2001 г., един друг устремил се към властта човек, дошъл също от чужбина, след десетилетия престой – Симеон Сакскобургготски – омая българите с думите, че са „необходими незабавни промени на политическата система и на нейния морал. Трябва почтеност. Почтеност във всичко!“ В добавка и обещанието, че ще ни оправи за 800 дни.

То това им трябва на голяма част от българите – някой все да им обещава, че ще ги оправи и те тръгват след него да ги оправят. Той бившият монарх така ни оправи (с ДПС в коалиция), че още ни боли, но това е друга тема.

продължава>
 
Тъпи и полукриминални лица на „пролетариите”: За политическата патология на един народ ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от д-р Любомир Канов   
Неделя, 12 Септември 2021 23:36

alt

 

Сайтът desebg.com препечатва коментара на д-р Любомир Канов, публикуван в профила му във Фейсбук, по повод портретите на куп комунистически функционери, които още висят в коридорите на Народното събрание.


Неволно се вгледах в портретите окачени в коридорите на т.нар. Народно Събрание по време на телевизионен репортаж. И видях веждатите, тъпи и мустакати полукриминални лица на „пролетариите” - Васил Коларов, Сава Гановски, Пенчо Кубадински, Георги Трайков, Станко Тодоров, даже нещо наречено Фердинанд Козовски!

Защо Фердинанд, бе братя комунисти, защо поне не беше Илич Козовски?

Защо тези лица висят на стената на позора в тази озлочестена сграда? А после се вълнуваме от паметника на Окупатора с Шпагин и същото на тепето в Пловдив.

Винаги съм смятал, че политическата патология на един народ е всъщност масова, недиагностицирана и нелекувана душевна болест.

продължава>
 
Андрей Ковачев: Цинично е днешните „социалисти“ да празнуват 9-ти септември ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Андрей Ковачев   
Четвъртък, 09 Септември 2021 07:54

alt

 

Сайтът desebg.com препечатва коментара на евродепутата Андрей Ковачев (ГЕРБ/ЕНП), публикуван на неговия профил във Фейсбук, по повод цинизма на наследниците на БКП от БСП, които днес, на черната дата 9 септември, донесла невиждан терор и откъсване на България от европейската демократична традиция, се поздравяват цинично с „Честит празник!“


Датата 9-ти септември завинаги ще бъде свързана с най-тъжната част от съвременната българска история.

Наследниците на превратаджиите, в лицето на днешните уж "социалисти" от БСП, ще се поздравяват отново гръмко и цинично с „Честит празник!“.

Какво празнуват? Края на българската европейска държавност и началото на една престъпна диктатура?

продължава>
 
Андрей Ковачев: Защо президентът Радев и наследниците на БКП не почитат жертвите на тоталитарните режими ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Андрей Ковачев   
Сряда, 25 Август 2021 10:21

alt

 

На 23 август Европа отбелязва Деня на жертвите тоталитарните режими на ХХ век – фашизма (Италия), националсоциализъм (Германия) и комунистическите режими в СССР и страните, които попадат съветския лагер след Втората световна война, включително и България.

Тази дата е утвърдена през септември 2008 г. от Европейския парламент, който приема декларация за обявяването на 23 август за Европейски ден за възпоменание на жертвите на престъпленията на тоталитарните режими.

В документа се посочва, че Пактът Молотов-Рибентроп, сключен на 23 август 1939 г. между Съветския съюз и Германия, е разделил Европа на две сфери на влияние чрез своите секретни допълнителни протоколи. Членовете на Европейския парламент подчертават, че в Европа е слабо известно влиянието и значението на съветския режим и окупация върху гражданите на посткомунистическите държави.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 1 от 69
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов