|

Виртуален музей на българския комунизъм

Политика -- Общество -- Култура -- Символи -- Лична история
КОЛЕКЦИЯ: Избрани клипове за българския комунизъм в You Tube ПДФ Е-мейл
Виртуален музей на българския комунизъм - Общество
Написано от Христо Христов   
Четвъртък, 27 Януари 2011 13:22

movie

Разправата с опозицията.  Това е един от най-гледаните клипове по темата за комунистическото минало в България в You Tube. Оригиналното заглавие е „Liquidation of the Opposition”, 1947 г. Източник на качване – BulgariaXXVek. .

 

 

Пътят на комунизма в НРБ. Пропаганден клип за социализма в НРБ. Оригинално заглавие е „Bulgarian Communist Power ”. Източник на качване - HK379.

 

 

Изказване на Тодор Живков от по-ранните години пред Народното събрание, в което обяснява какво ще стане, когато НРБ настигне САЩ. Оригинално заглавие е „Др. Тодор Живков, реч пред народното събрание / Comrad Todor Jivkov , speech infront of the…”. Източник на качване - HK379.

 

 

Българският социализъм. Пропаганден клип за социализма в НРБ, един от най-гледаните в You Tube. Оригиналното  заглавие е „The Bulgarian Socialism - Българският социализъм”. Източник на качване -  kwangmyongsong.

 

 

Филм за НРБ, първа част, озвучен на руски език. Оригиналното заглавие е „Комунистическа България / Communist Bulgaria” (part 1). Източник на качване - HK379.

 

 

Втора част на филма за НРБ, озвучен на руски език. Оригиналното заглавие е „Комунистическа България / Communist Bulgaria” (part 2). Източник на качване - HK379.

 

 

Тодор Живков: Социализмът е едно недоносче. Реч на Тодор Живков от последните години на управлението му, в която обяснява, че Политбюро на ЦК на БКП има работа с недоразвито общество и че „социализмът е едно недоносче”. Клипът държи един от рекордите по гледаемост от над 119 000 пъти. Оригиналното заглавие е „Todor Zivkov”. Източник на качване – dzhonkata.

 
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Регистър

Регистър на сътрудниците на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека
komdos
Декомунизация
Христо Христов