|
Нямало корупция в българския футбол?! Има и е още от времето на „соца“ ПДФ Е-мейл
Документи - МВР
Написано от Христо Христов   
Сряда, 13 Октомври 2021 12:56

alt

 

"Работата си по справянето с развитието на българския футбол оценявам с пет. За прозрачността на БФС като организация оценката ми е отличен, както и за борбата с корупцията, защото няма корупция в българския футбол", заяви президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов пред Би Ти Ви преди два дни.

Desebg.com припомня, че корупцията в родния футбол има и то не от вчера, а от времето на „развития социализъм“ и тоталитарното управление на БКП.

В тази връзка сайтът публикува строго секретна справка – меморандум относно: Договорки на мачове, от които се облагодетелства.

Документът е на Шесто управление на ДС за борба с идеологическата диверсия от 1984 г.

В него са изброени множество разговори между подслушвани от Държавна сигурност лица, свързани с различни футболни отбори, в които разговори става въпрос за уговаряне на мачове от А и Б група.

Замесени са имената на футболни клубове като „Сливен“, „Славия“, „Левски“, „Осъм“ – Ловеч, „Дунав“ – Русе, ЖСК „Спартак“ – Варна, „Тракия“ – Пловдив, ЦСКА, „Локомотив“ – Пловдив, „Кремиковци“, „Академик“.

В справката се говори за смяна на съдии за определени мачове, а също така и за уговаряне на съдии с цел подпомагане на даден отбор.

Също така и за пътуване на лице преди мач между ЖСК „Спартак“ – Варна и ЦСКА, което носи със себе си „достатъчно стимулиращи средства за футболистите“.

Документът разкрива и уговорки за оставане на „Локомотив“ – Пловдив в А група за сметка на преминаване на техен футболист в „Левски-Спартак“.

Справката съдържа и информация за обаждания на съдии „от най-високо място“ с указания как да завърши даден мач без ощетяване на определен отбор, а също така и указания към съдии да действат „с всички сили и средства!!! Историята ще ти бъде благодарна!“

Документът е включен в сборника Държавна сигурност и спортът” – ведомствен, масов, елитен, част 2, издание на Комисията по досиетата, 2014 г.


alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

 
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов