|
Офицер от МВР през 1989 г.: Промените в ДС са козметични заради закононарушения и корупция ПДФ Е-мейл
Документи - Политбюро
Написано от Христо Христов   
Неделя, 17 Юни 2018 12:57

alt

Промените, извършени след 10 ноември 1989 г. в Държавна сигурност са козметични, а причината за това са нежеланието на тогавашното ръководството на МВР-ДС да извърши реформа поради извършените нарушения на законността и корупцията.

Това се посочва в писмо на майор Васил Василев, преподавател във факултета на ДС при Висшия институт „Г. Димитров” до генералния секретар на БКП Петър Младенов и до председателя на парламентарната комисия за деформации и нарушения на законността в държавния, обществения и стопански живот Андрей Луканов от 20 декември 1989 г., което desebg.com публикува онлайн.

Това е още едно документално доказателство за лицемерните обещания на БКП след принудителната смяна на Тодор Живков след натиск на Москва на 10 ноември 1989 г.

В писмото офицерът посочва, че ръководството на МВР-ДС не е заинтересовано от извършване на реформа в системата поради факта, че е свързано с различни закононарушения.

Василев, който изкарва специализация в СССР в края на 1988 г., посочва, че в МВР е отказано да разработи дисертация по проблеми на преустройството.

Документът е публикуван в разширения електронен вариант на сборника „ВСШ „Г. Димитров” – МВР, факултет ДС 1944-1991” на Комисията по досиетата, 2016 г.

alt

alt

alt

 
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Лагерът "Белене" - памет

Банер

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов