|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Премиерът Бойко Борисов изпрати дипломатите с досиета да пишат мемоари ПДФ Е-мейл
Рубрики - Сагата с дипломатите
Написано от Христо Христов   
Петък, 29 Юли 2011 16:14

Премиерът Бойко Борисов призова дипломатите с установена принадлежност към бившата Държавна сигурност да се пенсионират и да пишат мемоари.

Мнението му беше изразено пред Би Ти Ви по повод вчерашното вето на президента върху промените в Закона за дипломатическата служба, ограничаващи присъствието на агентурния апарат на ДС в българската дипломация.

„22 години след революцията половината от дипломатите ни продължават да бъдат съпричастни към бившата Държавна сигурност. Може много елегантно да им се благодари за направеното и вече да излязат в пенсия, да пишат мемоари. С времето поколенията се подменят”, заяви министър-председателят.

По този начин потвърди твърдата позиция на правителството и мнозинството от декември 2010 г. да се преустанови политиката кадри и агенти на ДС да представляват съвременна България пред света.

По думите на Бойко Борисов президентът Георги Първанов ще атакува промените пред Конституционния съд, а съдът от своя страна ще го върне и това ще продължи до президентските избори.

.
 
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Лагерът "Белене" - памет

Банер

Регистър

Регистър на сътрудниците на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов