|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Вигенин „затворил” темата за досиетата в Министерството на външните работи ПДФ Е-мейл
Рубрики - Сагата с дипломатите
Написано от Христо Христов   
Петък, 20 Декември 2013 12:55

alt

Министърът на външните работи Кристиан Вигенин, който още в началото на кабинета Орешарски имаше огромно желание да назначава за посланици сътрудници на комунистическите служби, политика, спряна по времето на правителството на ГЕРБ, заяви в сряда, че „разделението и конфликтите по тази тема в министерството вече са преодолени”.

Това той направи по време на своеобразен отчет преди празниците за шестмесечната си дейност начело на МВнР

Вигенин коментира, че досиетата вече не са водеща тема и първият въпрос не е „кой е с досие”. Той припомни, че има неформално споразумение с президента Росен Плевнелиев да не предлага кадри на бившите служби за посланици.

За сметка на това министърът на външните работи обаче даде възможност на голяма група посланици, сътрудници на комунистическите тайни служби, да оглавят ключови дирекции в МВнР.

Освен това той командирова агенти на ДС и Разузнавателното управление на Генералния щаб на БНА на постове в чужбина, които не изискват санкцията на държавния глава. Освен това Вигенин назначи на най-висшата кадрова длъжност в МВнР – постоянен секретар – агентът на ДС Георги Димитров (виж досието му тук).

 

 

Коментари 

 
0 #1 svetlan 2013-12-22 04:21
"Освен това той командирова агенти на ДС и Разузнавателнот о управление на Генералния щаб на БНА на постове в чужбина,..."-Христо Христов


Това изречение води до серизоно ниво на учудване,дори до антилогика.


Споменатия комунистически функционер ,който е и Министър на Външните работи бил командировал агенти на ДС и РУМНО.Да се смее ли човек,да плаче ли,както казва поговорката.
Командироването ,което министъра е извършил е правен(законосъ образен) акт ,с актуална стойност. В това не може да има съмнение. Но кого командирова в чужбина Г-н Вигенин?
Отговорът го дава Г-н Христов -"..агенти на ДС и Разузнавателно управление на Генералния щаб на БНА".


Добре,но ДС не съществува като правен орган,като организация от нито една институция,как така един министър командирова хора от тази институция,след като такава не съществува. какво е записано в заповедта за командировка,Г-н Христов не казва,но едва ли има командировка на "агент на ДС".
Не съществува и РУ-ГЩ към МНО. Не съществува и МНО.

За "десерт",Г-н Христов ни посочва,че е назначен "...на най-висша( казва се най-висока,б.н.) кадрова длъжност....агентът (казва се агента-б.н.) на ДС Георги Димитров".
Значи в момента на длъжност "постоянен секртар на МВнР" стои агент на ДС,която не съществува от близо четвърт век.
Което е меко казано смехотворно и който от читателите на този сайт пожелае,с основание би се посмял.
А преди години Президент на Република България е бил агент на ДС.


И нито за Г-н Вигенин,нито за новонзначените "агенти на ДС",Г-н Христов не казва,че всички са комунисти,или членове на комунистическат а партия. Който може да се досети-да се досети,който не може-да се чуди от коя организация са всичките тези лица.Ние отново уточняваме-всички са от средите на комунистическат а сган.
 

За да публикувате коментари, трябва да сте логнат в сайта с избраните от вас потребителско име и парола

FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Регистър

Регистър на сътрудниците на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
Програма достъп до информация
Декомунизация
Христо Христов