|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Въпросът за агентите на комунистическите служби в българската дипломация бе повдигнат в Европейския парламент ПДФ Е-мейл
Рубрики - Сагата с дипломатите
Написано от Държавна сигурност.com   
Сряда, 12 Юни 2013 20:00

alt

„Хора от комунистическите служби не могат да представляват достойно демократична България днес. Аз приех със съжаление, но без изненада, че новият български външен министър очевидно няма други грижи, освен облагодетелстване на бившия комунистически режим. Особено за онези във външното министерство на своята страна, които бяха обвързани с тайните служби". Това е заявил пред Европейския парламент в понеделник вечерта Михаел Галер, германски евродепутат от ЕНП/ХДС, съобщи агенция „Фокус”, позовавайки се на пресцентъра на ГЕРБ.

„Не смятам, че подобни хора могат да представляват достойно демократична България днес. Те е трябвало да бъдат отстранени от външната служба веднага след промените, но бившата държавна партия ги държеше дълго време под своя защита. Когато правителството на Борисов прекрати това, тогава трябваше също и българските социалисти най-сетне да скъсат със злощастното си минало. В противен случай ще стане също неудобно за европейските социалисти, защото господин Станишев е техен председател", е подчертал още Галер.

Въпросът за допускането на сътрудници на комунистическите тоталитарни служби на висши парламентарни позиции, както и в дипломацията, е повдигнат и от българския евродепутат Андрей Ковачев (ЕНП/ГЕРБ). Той е подчертал, че връщането на такива хора начело на българската дипломация е една от грешките на новосформираното правителството на БСП, ДПС, подкрепено от „Атака”.

 „Имаме един силно поляризиран, настроен към реваншизъм и политически чистки парламент с ниско обществено доверие. Новата тройна коалиция ежечасно разделя обществото чрез необосновани популистки предложения без предварителен обществен и професионален дебат", е посочил Ковачев.

Германският евродепутат Михаел Галер и колежката му Моника Холмайер са подложили на остра критика и приетите от Народното събрание на второ четене промени в законодателството в сектор „Сигурност". Холмайер е подчертала, че гласуването на законопроекта, с който ГДБОП се закрива, а с полицейски функции се натоварва ДАНС, става „без никакъв обществен дебат”.

Още в края на миналия месец германските евродепутати от ЕНП/ХДС Михаел Галер и Елмар Брок се обявиха публично против опита за реабилитация на агентите на бившата Държавна сигурност и Разузнавателното управление на Генералния щаб на БНА в българската дипломация.

 

Коментари 

 
+1 #2 svetlan 2013-06-14 16:41
"Те(агентите-б.наша) е трябвало да бъдат отстранени от външната служба веднага след промените, но бившата държавна партия ги държеше дълго време под своя защита."-Г-н Галер


А кога Г-н галер е разбрал това,точно сега ли,след като комунистите отново взех властта.Ами при управлението на СДС.Тогава още повече агентура имаше навякъде. И защо Г-н Галер говори само за агентите,той не знае ли,че всеки агент има водещ офицер и серия началници.От офицерския състав на ДС "европейците" не се боят, а се боят от няколко бивши агенти,коио повече от 25 години не са агенти..Пълен смях,пълна безпомощностъ.


Явно и Г-н Ковачев води некоректна и деадекватна политика Повдигнал човека въпроса за агентите на ДС,а за кадровия състава си мълчи упорито.Точно пък той не знае,какво предътсвлява е дна разузнавателна структура-ДС,Управления,о тдели,отделения ,оперативни работници,мврбу ващ офицери,начални ци,заместник-началници и...чак тогава агенти. Добре,борбата срешпу комунистите е започнала отзад напред,минаха се 25 години,комунист ите с аотново на власт,а кога ще се премине към следващото звено(водещите офицери на агентите). С тях "декомунизаторит е" ще водят борба през следващия четвърт век. И ще познаем кой ще бъде победителя? -ами пак комунисите.


Г-н Ковачев говори за силно поляризиран парламент,с ниско обшествено доверие,потенци ално готов з ареванчизъм,а не посочва кои са факторите,кои с апричиние за неговото мнение.Нашата скромност ще бъде отново демонстрирана и ще ги посочи.


Уважаеми Г-н Ковачев,фактора за Вашата твърда позиция са българските комунисти от БСП и ДПС.Те са родителите на опасните за Вас и Европа бивши агенти на ДС...

Всяко пропускане на тези две абревиатури внася допълнителна заблуда сред "европейците" и те горките без да искат служат съвестно,по европейски на комунистическат а сган в Република България.

Отново връщене в дебрите на историята-на интерсите на Съветските комунисти служеха през ВСВ както германските нацисти,така и италиаските фашисти,така и японските милитаристи,так а и американските и британските империалисти и капиталисти.
Днес е същото-на българските комунисти и респективно на руските, служи Европа и НАТО.Съвсем по легален и глобален начин....Упсех!
 
 
-1 #1 svetlan 2013-06-14 16:22
"Хора от комунистическит е служби не могат да представляват достойно демократична България днес."-Г-н ГалерЯвно наивността е рпевзела и Европейския парламент.Чак пък това не е за вярване.
1. Комунистическит е служби,за които говори Г-н Галер вече не съществуват и техните задачи са невалидни-строителство на комунизма и опазване на "соцалистическат а собственост" и борба срещу капитализма,имп ериализма и буржоазната пропаганда и диверсия. От какво се плаши този депутат един госпд знае. Съветския Съюз е умрял безвъзвратно,ко мунитисческата доктрина е невалидна и невъзможна за възвръщане.
2. Проблемът за България е сегашната комунистическа власт и нейноата стара и нова комунистическа пропаганда и манталитет. От това трябв ада се притесняват европейските депутати.Как е възможно да се изразява безпокосйтсив от бивши агенти от преди четвърт век,а да не се безпокои никой,че комунистичте отново окпираха властта.
3. И кой е казал,че Република България е "демократична".Да,има сравнително демократично законодателство ,но то не се спазва от самите власти.Страната си е комунистическа по маналитет,държа ванта пропагнада е комунистическа пресата,радиото и телевизията служат тотално на комунистическат а сган.
4. Българските комунисти играят по много хитър начин в интерес на руските антиевропейски и анти НАТО-вски интерсеи.
Нещата с атолкова ясни и видими,че направо смешно в Европа да някой д асе притеснява от от бивши агенти на ДС пред 25-30-40години.


Демокрацията в България е застрашена от сегашните комунисти,а не от бившата агентура в състав от една-две дузини бивши агенти.
България незабавно трябва да бъде изгонена от всякакви европейски структури,докат о се освободи от комунистите и пропруско-болшевишките им номера.
То се видя,че комунистическат а сган е най-силната и най-богатат формация и народа не е всъстояние да разбере това и да се освободи напълно от комунистите.
 

За да публикувате коментари, трябва да сте логнат в сайта с избраните от вас потребителско име и парола

FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Регистър

Регистър на сътрудниците на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
Програма достъп до информация
Декомунизация
Христо Христов