|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Отворено писмо до Румен Радев: Пари за ремонт на монумента на окупатора има, а за герб на парламента няма ПДФ Е-мейл
Рубрики - Коалиция на гражданите
Написано от Държавна сигурност.com   
Петък, 01 Октомври 2021 17:15

alt

 Бившите депутати Мартин Димитров, Методи Андреев и Петър Славов, известни като „Групата за натиск“, разпространиха в петък (1 октомври 2021 г.) Отворено писмо до президента Румен Радев.

То е провокирано от новината, че служебното правителство, назначено от Радев, отпуска щедро 390 000 лв. за ремонт на монумента на окупационната червена армия (МОЧА).

В същото време нищо не се прави, за да се смени комунистическия герб от времето на НРБ на сградата на бившия партиен дом, която днес се използва от Народното събрание.

Сайтът desebg.com публикува пълния текст на Отвореното писмо:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Отворено писмо

 

ДО
Г-н Румен Радев,
Президент на Република България

Копие
Г-н Стефан Янев,

Министър-председател на Република България

 

Уважаеми господин Президент,

Областният управител на София, назначен от Вашия служебен Министър-председател, подготвя ремонт за 390 хиляди лева на паметника на Съветската армия в София.

Този монумент, възхваляващ окупационната Червена армия, продължава дълбоко да разделя българското общество.

Още по-тревожно е, че пари за ремонт на комунистически символи има, а за поставяне на държавния герб на Република България и премахване на стария герб от комунизма върху бившия партиен дом, използван сега от редица висши български институции - няма.

 

Ние от „Групата за натиск“ настояваме за смяната на стария комунистически герб вече близо 7 години и през цялото време ни се обяснява, че нямало средства, независимо, че законът в случая е категоричен и над официалния вход на сградата трябва да бъде поставен българският Държавен герб!

Тези 390 хиляди лева, предвидени за ремонта на Монумента на Окупационната Червена Армия (МОЧА), са поне 20 пъти повече от средствата за изработване на нов, съвременен герб.

Не изпитвате ли неудобство, когато България се посещава от официални гости, заедно да се разхождате под стария комунистически герб, отстоящ само на 50метра от сградата на Президентството и заимстван от този на СССР?!

Това е третото служебно правителство назначено от Вас, което означава, че три пъти сте имали възможност да решите въпроса, но не сте го направили. Това ли Ви е представата за европейска и натовска България?!

Мартин Димитров

Методи Андреев

Петър Славов

София, 1 октомври 2021 г. 
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Лагерът "Белене" - памет

Банер

Регистър

Регистър на сътрудниците на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов