|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Фотогалерия: "Не" на лъжата за окупаторите - "освободители" ПДФ Е-мейл
Рубрики - Коалиция на гражданите
Написано от Христо Христов   
Събота, 02 Април 2011 22:39

Най-непримиримите граждани на присъствието на Паметника на съветската армия в центъра на София се събраха в съботния следобед пред монумента, за да кажат своето „не” на лъжата, че червената армия, окупирала България на 8 септември 1944 г., е нейна освободителка.

Акцията беше организирана от инициативния комитет за демонтиране на паметника, чиято гражданска инициатива беше поставена през ноември 2010 г.

Сайтът Държавна сигурност.com представя фотогалерия от събитието.

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фотограф: Христо Христов.

 

Коментари 

 
0 #12 Светлин 2011-04-08 04:38
Налице е вче един комунистически мръсник тук,това вече е успех ная блога на Г-н Христов. Не може без комунистите,ням а живот без тях. Добре дошло комунистическо...,кой каквото иска нека напише ,все ще е вярно.
 
 
-3 #11 RIGHT SCUM 2011-04-07 13:39
Различни поколения българи :lol: :lol: :lol: .хахахахахахах.[censored] десни,събрали сте 20 некролога дето не знаят къде се намират,даже и столчета са си домъкнали.

GOOD NIGHT RIGHT SCUM!
 
 
0 #10 НАД-Референдум 2011-04-04 09:09
Също няма да пиша тук!?!И предлагам да се остави пространството единствено на Чоли, да се вихри колкото си иска!?!?!А останалите ще участваме само когато трябва да внесем много точна информация с факти!?!?!Предполагам, че г-на Христов ще издържи подобен експеримент в обща полза!??Защото всъщност, Чоли е Общественик, но сам трябва да разбере, че формата чрез която се изразява е неполезна за Истината!?!?!Чоли, упражнявай се драги, но бъди по-усърден!!?
 
 
0 #9 НАД-Референдум 2011-04-04 09:02
Отивайте в сайта СВОБОДАТА.КОМ!!?Абстрахирайте се от всичко, което би ви смутило!!!И СВЪРШЕТЕ ЕДНО ЕДИНСТВЕНО НЕЩО - НАПИШЕТЕ И ИЗПРАТЕТЕ ЛИЧНО ПИСМО с посочената там форма до парлама-ментата СРЕЩУ АЕЦ-БЕЛЕНЕ И \"МИРНИЯ\" АТОМ за целите на урудите!?!?!НЕ умувайте, а го направете!!!?
 
 
+1 #8 Светлин 2011-04-04 06:20
Предлагам на хората,които се държат културно в блога на Г-н христов,да не участват повече,докато се появяват такива текстове като тези на Г-н Чолаков. Поне аз напускам блога по тази причина. С него не може да се води никаква дискусия,той е извънземен.
 
 
0 #7 Светлин 2011-04-04 06:12
Г-н Христов,благода ря ,че отделихте няколко минути към моя въпрос. Какво имах предвид,като казах думата незаинтересуван ост. Сайтът е лично Ваш,по Ваша идея,с Ваш труд,с Ваши цели. Нали не може да се каже,че имайки сайт,един човек,който работи по 15 ч. в денонощието имено за този сайт,не би трябвало да се интересува как върви четенето на материалите. Вие се трудите и за нас. Сиреч,априори,п ишете и публикувате материали и архиви към евентуалните си читатели. Но в същото време има и неписани правила,които определят културното развитие и общуване на сайта. Добре,Чолаков е в добро психическо състояние,но това текстове ли са за вашия сайт,на неразбираем език с постоянни цинизми. Понеже човека не е семеен,няма жена и интимен партньор,той бълва постоянно еротично=порнографски фрази,пуска сайтове с порно-съдържание и пр. Пише в някои случаи чисти лудости. И Вие твърдите,че не бива да сте цензор. Ами ако всички започнем да пишем като него,Вие ще останете ли доволен . Когато един домакин оказва гостоприемство, то трябва да е уважавано от гостите. Има съответна етика на общуване ,писанията на Чоле в границите на етиката ли поставяте.Колкото и да сте зает,поне по 5-10 минути може да отделяте(нескро мно казано) ,иначе самия Вие снижавате гостоприемствот о си. Не може домакина да покани гости в хола,а да стои в кухнята,нали.Аз не се дразня от писането на Чоле,а изразявам учудване от грубото му държане. Моето мнение се потвърждава поне от трима участници в блога Ви. Да,не поставяте диагнози,но би трябвало да препоръчвате на на някои ,които се държат невъзпитано,да се коригират. Но няма значение,у нас все още не са се наложили силни норми на добро възпитание.Не сте виновен Вие,разбира се.
 
 
+1 #6 Христо Христов 2011-04-03 23:57
Цитирам Светлин:
Г-н Христов,а бихте ли могъл поне да кажете кои са причините ,поради които не обръщате внимание на Вашия сайт. Все ще има нещо,което Ви спира,намирате достатъчно време да цензурирате един психически .....пишещ тук,а нямате време да драснете някой ред. Ако смятате,че не сме достойни събеседници,каж ете,ако не сме желани също,ако грешим,пак също,но да да не обръюате така упорито никакво внимание на блога си,това е предпоставка за някакви съмнения. Чак пък такава незаинтересуван ост........


Да, наистина нямам време, Светлин. Работя по над 15 часа на ден, за да осигурявам всеки ден поне по един материал за сайта.

Не разбирам за каква незаинтересован ост говорите. Виждам, че се дразните от човека, подписващ се като д-р Чолаков, но аз не нося отговорност за поведението на хората, които са сметнали да се изявяват във форумите, включително и в този сайт.

Още по-малко да слагам диагнози. И накрая не съм цензор. Тази дума изобщо не ми е в речника. Във форума се заличават автоматично единствено нецензурните изрази и обидни квалификации. Тъй като сайтът е нов и системата действа автоматично, списъкът с нецензурни изрази постоянно се допълва при появата на нови такива.
 
 
0 #5 Светлин 2011-04-03 19:00
Г-н Христов,а бихте ли могъл поне да кажете кои са причините ,поради които не обръщате внимание на Вашия сайт. Все ще има нещо,което Ви спира,намирате достатъчно време да цензурирате един психически .....пишещ тук,а нямате време да драснете някой ред. Ако смятате,че не сме достойни събеседници,каж ете,ако не сме желани също,ако грешим,пак също,но да да не обръюате така упорито никакво внимание на блога си,това е предпоставка за някакви съмнения. Чак пък такава незаинтересуван ост........
 
 
+1 #4 Светлин 2011-04-03 16:04
Г-н Алдинов,Вие знаете ли,или не знаете,че българските комунисти са най-наглите човекоподобни същества в историята на България. Турските и гръцките изедници не са притежавали тази наглост. Всяко противопоставян е срещу тях трябва да е много силно и добре мотивирано. Борбата срещу комунистите може да доведе поне до минимални резултати , само ако е налице една антикомунистиче ска организация. Ако някой разчита на т.нар."граждански протести" срещу лъжата,не 4 ,а 144 акции да се направят,резулт ата ще е същия. Моя коментар не беше в посока търсене на кусури,в никаквъ случай не се подигравам с активистите,но в най-общи линии подготовката не беше сериозна. Не може да се разчита само на нет-мрежите , блоговете и форумите. Прави се предварителна кампания. Задължително се подготвя декларация. Аз четох протеста до общината,ами слаба работа,нямате правна обосновка,само административна . Самото мото-борба против "лъжата" е наивно. Коя лъжа,къде е записана,коя институция(орга н) я е генерирала . И друго,този паметник е построен само по повод Съветско-Българската война и последвалата окупация на България от страна на съветските войски. Надписа на паметника показва защо е построен този паметник. Никакво горянско движение,никакв о робство,никаква антикомунистиоч еска съпротива тук нямат място. Къде обяснявате вие,че тази окупация не е "освобождение".Това са сериозни работи. И друго,не говорите за паметниците на окупатора в други градове,там няма ли "лъжа". Или борбата срещу лъжата е насочена поединично,"на парче". Днес София,утре-Пловдив. Не присъстваха антикомунисти,к олкото и малко да има в България,все има някой,говоря за известни личности. Общо взето,нивото е слабо,а срещу силен противник,каква то е комунистическат а сган са нужни сили,големи сили. И на такива акции не отива никаква музика,дори и Скорпион да бяха. Може ли да не се обърнете към Руското посолство ,или другите посолства. Но стига,че и това е достатъчно. Вие сте млади хора и трябва да постъпвате много по-сериозно в такива случаи. Коя е следващата акция?.
 
 
+3 #3 Алдин Алдинов 2011-04-03 12:58
Светлине, много е лесно да търсиш косури на другите, но да направиш сам нещо е трудно нали? Ако имаш идеи, ние от Инициативния комитет сме готови да ги изслушаме и да действаме заедно.
Само да подчертая, че това не е първата ни акция, а четвъртата, освен това сме завели дело в общината за неизпълнението на решението на ОС от 1993 за демонтирането на паметника.. Кой къде признава индиректно за някакво освобождение? Това май са си някакви ваши фантазии, може би ако бяхте посетили събитието нямаше да мислите по този начин. Музиката си беше съвсем на място и беше различна от предишните събития, но не разбрах според вас коя би била подходяща за това? Азис и Сашка Васева ли? Исторически си е съвсем мотивирано нашето искане, и досега не се е намерил някой който да обори обосновано историческите факти, освен с общи приказки, каквито и вие използвате!
 

За да публикувате коментари, трябва да сте логнат в сайта с избраните от вас потребителско име и парола

FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Регистър

Регистър на сътрудниците на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
Програма достъп до информация
Декомунизация
Христо Христов