|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Гражданска инициатива призова за протест срещу нота на Русия ПДФ Е-мейл
Рубрики - Коалиция на гражданите
Написано от Държавна сигурност.com   
Понеделник, 03 Март 2014 10:27

alt
Гражданската инициатива за демонтиране на паметника на съветската армия призова за протест срещу нотата на Русия, с която миналата седмица беше поискано наказание за хората, изрисували част от монумента в центъра на българската столица с цветовете на украинското знаме, изразявайки по този начин подкрепата си за Украйна.

Снимката обиколи световни информационни агенции и предизвика острата реакция на руското Министерство на външните работи.
С протестна нота до българското Министерство на външните работи Русия настоя за щателно разследване на хулиганската проява и за привличане под отговорност на виновните.

От Гражданската инициатива за демонтиране на паметника на съветската армия призовават българските граждани на протест утре, 4 март, вторник, от 18 ч. пред паметника на светската армия в София.

 

alt

 

„Подобни ноти и заплахи са остатък от съветския болшевизъм! Русия иска разследване и наказание на българските граждани, които в знак на солидарност изрисуваха украинското знаме на паметника на съветската армия – най-голямата армия окупатор след края на Втората световна война”, се казва в призива на гражданската инициатива.

„Никога няма да позволим Русия да продължи да се меси в разрешаването на въпроси, които касаят единствено и само българския народ. Паметникът на съветската армия е монумент на историческата лъжа, построен от българското комунистическо правителство в чест и прослава на Сталин. С парите на българските данъкоплатци! Наше суверенно право е да искаме неговото преместване”, се посочва още в съобщението за събитието.

От гражданската инициатива подчертават, че според нейните активисти паметникът не е нито войнишки или антифашистки, а още по-малко в памет на загинали войници, а паметник на лъжата, терора, подмяната и националното унижение.

 

 

Коментари 

 
0 #3 svetlan 2014-03-04 14:11
Още три подробности се забелязват по този случай.

Властта е комунистическа и съответно всичко се диктува и контролира от компартията.След няколко оцветявания на паметника,не е възможно комунистите да оставят без наблюдение този обект.При това,той е на такова място,че винаги е под наблюдение на патрулиращи полицаи,особено нощем. Не е възможно някой да "рисува" и да не бъде забелязан. Отделно от това вероятно има и камери на службата за сигурност.
Второ,към случая би трябвало да протестират дипломатическит е представители на Украйна,защото се ползва Украинското държавно знаме за вменяване на украинско участие в съветската агресия.Откъде накъде агресорите срещу Царство България и българския народ ще се "украинизират".
Трето,"украинският агресор" срещу Българския народ е агресор и срещу "кримския народ",който беше съвсем наскоро "създаден" в чекистката централа в Москва.

Така че,уважаеми читатели на сайта на Г-н Христов,внимава йте до болка и не се оставяйте да бъдете подведени от хитрите и подли комунистически провокации...
Който не вярва,нека предположи,че в Украйна има паметник на съветската агресия срещу Украинския народ. И някой реши да го "разнообрази" с Българския трикольор.Нека си представи какво би означавало това. Какво общо би имала България и Българския народ със съветската агресия срещу Украйна.
 
 
-1 #2 svetlan 2014-03-04 05:53
Уважаеми читатели,които не споделяте нашата оценка по акта за боядисването на паметника на съветската комунистическа сган!

Както етикецията изисква,бпагода рим ви за вниманието и за оценката,която ни давате.Тя допълнително задълба нашето мислене и стигнахме до по-сериозно тълкуване на този акт. Преди това,поредното припомняне-нашата страна Република България е комунистическа държава. Този факт предопределя ниската култура,или дори липсата на култура у нас . Липсата на култура предопределя слабо ,или пълно непознаване на изкуствата. Скулптурата и символиката правят оформят течението "символизъм".

Вземете съветския войник с пистолета ТТ преди да бъде оцветен с двата цвета на Украинското държавно знаме.
Вижда се,ясно е,неоспоримо е ,че това е действително съветски войник от окупаторската Червена армия.Ако някой беше оцветил тялото на този агресор-убиец в червено,това означаваше,че става въпрос за знамето на Съветския Съюз. Добре,Съветския Съюз го няма и никой не се заема да го припомня по този начин. Ако войника беше оцветен с трите цвята на Руския държавен флаг.нещата щяха да са силни. Този символ прави връзка-тясна и брутална между политиката на Съветския Съюз и днешна Русия.Никой няма да се учудва,дори и комунисите.
Но този войник е окъпан с цветовете на Украинския държавен флаг и по този начин на него му се приписва съветска,или руска принадлежност.Изведнъж този окупатор е показан като принадлежащ на държавата Украйна.Тълкуването продължава и стигаме до извода,че нашата страна е нападната от украински войници.Защото паметника символизира чужда агресия срещу нашия народ.И това допълнение(ъп-грейдване,уточн ение...) вменява на украинския народ агресия към България,което е напълно невярно и невъзможно.Украйна никога не е обявявала война на нашата страна.


За по-добро разбиране на нашата теза ,молим всички читатели на сайта да си припомним оцветяването на паметника на съветската болшевишка сган преди две години. Той беше преобразен с американски герои от комиксите. Какво общо има обаче държавата Съединени Американски Щати със Съветско-Българската война и съветската агресия срещу нашия народ?Абсолютно нищо.А да поставим въпроса какво общо имат измислените герои,повечето от тях комични с тази агресия,нещата стават още по-тежки.Отделно от това комиксите обезличават истинските съветски герои-агресори и трансформират индиректно тези агресори в смешници. Сиреч,агресията става смешка.И който се оплаква от "смеха" на "освободителите" става обект на присмех.Следователно,оц ветяването на паметника на съветската комунистическа сган е дело на българската комунистическа сган.В това сме напълно убедени.Ако оцветителя-художник беше изобразил днешни руско-чекистки персони,нямаше да има никакво съмнение,че става въпрос за подигравка,ирон ия и заклеймяване на руско-съветско-болшевишката сган,но американските смешници са съвсем далеч от подобни изводи.


И нали не сте забарвили,че съвременната комунистическа пропаганда е много силна и жизнена денес.Тя не може да бъде детектирана от много хора. Нашата група от разследващи читатели за пръв път ще прояви нескромност и отговорно ще заяви,че реактивът ни за откриването й по-силен от нея.Който не е съгласен,нека да се пребори с него.Ние сме готови да го ъп-грейдваме.
 
 
-2 #1 svetlan 2014-03-03 20:14
Използването на цветовете на Украинския държавен флаг е крайно неуместен и необмислен акт.


Те са поставени върху паметник , който няма нищо общо с историята на Украйна и Украинския народ , както и със сегашната агресия на Русия срещу Украйна.
Паметникът дори няма връзка със днешна Русия. Той е символ , който е свързан само с две държави, които не съществуват вече-Народна Република България и Съветския Съюз.
Днешните страни , наследили ги преди четвърт век нямат нищо общо с предишните, с изключение, че власта е също в ръцете на българските и руските комунисти.
Днешна Русия действително прилича в политическо- имперско отношение на комунистическия СССР, но той го няма и е редно сегашните протести срещу агресията на Русия да бъдат адресирани само към актуални руски представители или дипломатически мисии.

От емоционална гледна точка , неприемливо е националното знаме на Украйна да бъде поставяно върху символ на съветска агресия спрямо друг народ.Неадекватно е знаме на независма държава да покрива съветски агресори и оръжието им.
 

За да публикувате коментари, трябва да сте логнат в сайта с избраните от вас потребителско име и парола

FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Регистър

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
Програма достъп до информация
Декомунизация
Христо Христов