|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Близо 100 преподаватели поискаха оставката на Сергей Станишев заради лъжата му за студентските протести ПДФ Е-мейл
Рубрики - Коалиция на гражданите
Написано от Държавна сигурност.com   
Вторник, 12 Ноември 2013 09:25

alt
Близо 100 преподаватели, подкрепящи протеста на студентите, изпратиха в понеделник (11 ноември 2013 г.)  отворено писмо до лидера на БСП и ПЕС Сергей Станишев, в което изразиха несъгласието си с твърдението му в ефира на Нова телевизия, че днешните протести на студентите му напомняли тези от 1990 г., след които дошъл на власт СДС и ликвидирал селското стопанство.

„Това, което наблюдавам ми напомня етапи, през които вече сме минали и които не са донесли честно казано нищо добро, и са част от разочарованието от прехода. Защото нека си спомним – след първите окупации и студентски стачки – 1990-1991 година какво настъпи? Управлението на СДС и разбиването на селското стопанство. Разпарчетосването на земята, унищожаването на кооперациите”, бяха точните думите на Станишев.

В интервюто той допълни, че при втората вълна от протести през 1997 г. последвала приватизация, от която мнозина останали разочаровани.

“Подобни твърдения според нас са неверни и манипулативни и от историческа, и от политическа гледна точка”, посочват преподавателите.

“Неразбирането от Ваша страна на ролята на студентите след 1989 г., както и нежеланието Ви да заемете категорична позиция по отношение на радикални националистически партии като „Атака” и тяхната ксенофобска реторика, още веднъж потвърждава съмненията ни в способността на Вас и Вашата партия да водите отговорна, проевропейска политика в интерес на обществото ни. Това са две допълнителни основания да застанем още по-твърдо зад исканията на Ранобудните студенти за оставка на правителството на г-н Орешарски и за свикване на нови парламентарни избори”, допълват преподаватели, които са се подписали под писмото, чийто точен брой е 91 души.

Сайтът desebg.com публикува пълния текст на отвореното писмо:

„В това интервю Вие застъпихте становището, че студентските протести са изиграли негативна роля в ключови моменти от най-новата ни история след 1989 г. По-конкретно Вие казахте: "Това, което наблюдавам, са етапи, които вече сме минали, и не доведоха до нищо хубаво. След първата студентска окупация дойде управлението на СДС и разпарчeтосването на селското стопанство. А след 1997 г. – след втората вълна, дойде приватизацията на безценица".

Подобни твърдения според нас са неверни и манипулативни и от историческа, и от политическа гледна точка. Първите седем години от пост-тоталитарното развитие на страната ни бяха опорочени основно поради дълбоко погрешната политика на партията, която Вие в момента ръководите.

Два пъти страната беше доведена до тежък финансов колапс, изтрил надеждите и спестяванията на поколения български граждани, като „Луканова“ и „Виденова зима“ се превърнаха в нарицателни за безотговорна и грабителска политика. Действията на студентите на два пъти досега помогнаха на страната ни да коригира грешките си и да тръгне в демократична, проевропейска посока.

По същия начин и днес Ранобудните студенти посочват ключово важни проблеми на управлението в страната: нелегитимните връзки на управляващите с корпоративни групи, имитирането на социално-ориентирана политика, разпалването на вражди и сътрудничеството на управляващите партии с компрометирани, ксенофобски партии.

Неразбирането от Ваша страна на ролята на студентите след 1989 г., както и нежеланието Ви да заемете категорична позиция по отношение на радикални националистически партии като Атака и тяхната ксенофобска реторика, още веднъж потвърждава съмненията ни в способността на Вас и Вашата партия да водите отговорна, проевропейска политика в интерес на обществото ни.

Това са две допълнителни основания да застанем още по-твърдо зад исканията на Ранобудните студенти за оставка на правителството на г-н Орешарски и за свикване на нови парламентарни избори.”

 

Коментари 

 
0 #2 svetlan 2013-11-12 17:53
Скандират студентите,че полицията пази престъпници,доб ре,а никой не посочва кои са тези престъпници.В България има само една организация от престъпници-тва е комунистическат а партия. Но студентите не протестират срещу комунистите,стр ах ли ги е,срамуват ли се,само те си знаят.
Дори това правитество да подаде оставка,комунис тите няма да сдадат властта,те имат сили и хора за да сформират десетки правителства.
 
 
0 #1 svetlan 2013-11-12 17:35
За голямо съжаление,наивн остта при протестите взема все по-големи размери,което води до още по-голяма безндеждност.Протестирашите протестират срещу изказвания на на един от най-високопоставени те комунистически функционери,упр еквайки го,че "не разбирал ролята на студентите след1990" и че не желал "за заеме категорична позиция по отношение на радикални нациналистическ и партии..."


Драги читатели на сайта на Г-н Христов,чак такава наивност и елементарност досега не беше демонстрирана.Да бъде искана оставка на комунист,чиято позиция не се смята за правилна и дори че не разбирал правилно някои неща.И на какъв пост е сега Г-н Станишев,че да си подаде оставката.

Оказва се,че чак през 21-век част от студентите и преподавателите в страната са разбрали,че комунистите лъжат и неправилно коментират историческите събития след Десети.Ами цялата им история е лъжлива,да не би лозунга от Девети тази година ,че в България е имало "хитлеро-фашизъм" е верно твърдение.Има два варианта-или тези протести да са нарочно принизени до степен на пълен примитивизъм,ил и протестиращите да са напълно неадекватни.

Ами ако се протестира срещу комунистите,че лъжат и нямат позоции, по някои въроси,старанта тогава ще е в перманентна стачка и постоянни протести.

С тази елементарнопст комунистическат а власт става все по-здрава.
 

За да публикувате коментари, трябва да сте логнат в сайта с избраните от вас потребителско име и парола

FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Регистър

Регистър на сътрудниците на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
Програма достъп до информация
Декомунизация
Христо Христов