|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
На 30-я ден от протестите срещу Орешарски Френската революция дойде с българско знаме ПДФ Е-мейл
Рубрики - Коалиция на гражданите
Написано от Христо Христов   
Събота, 13 Юли 2013 21:32

alt
На 30-я ден от протестите срещу правителството на БСП, ДПС, осигурено с гласа на лидера на „Атака” Волен Сидеров, Революцията се присъедини към протестиращите пред сградата на Министерския съвет в София.

Малко преди 20 ч. изневиделица изникна група актьори, които пресъздадоха картината на френския художник Йожен Дьолакроа "Свободата води народа", посветена Френската революция. За разлика от оригинала тук моделът Таня Илиева с разголена гръд развяваше българското, а не френско знаме.

Актьорите позираха дълго пред камерите и фотообективите на фона на химна на Европа и призоваващи с възгласи: „Европа”, „Революция”, „Свобода”. По-късно трупата повече събралите се отново няколко хиляди граждани по бул. „Цар Освободител” с възгласи „Нас не ни е страх” под любопитните погледи на минувачите и на полицаите, охраняващи протеста.

Пред парламента множеството се задържа, а актьорите отново призоваха „Оставка” и „Свобода”, позирайки на паметника на Цар Освободител под тътена на барабаните, които всекидневно дават тон на протеста.

Шествието продължи към Орлов мост, където една част, начело с групата „революционери” продължи по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, премина по ул. „Оборище” и към 21.30 ч. отново се върна по бул. „Цар Освободител”, следвана от множество граждани с развети български трикольори. Сайтът desebg.com ви предлага фотогалерия от 30-я ден на проесттите. Снимките са на журналиста Христо Христов.

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

Коментари 

 
-3 #1 svetlan 2013-07-14 23:11
Фотографиите,на правени от Г-н Христов категорично показват,че протестите в страната придибиват циркаджийски характер. Абсолютно неуместно и наивно е демонстрираната аналогия с френско събитие,далеч в историята. Напълно неадекватно е определянето на протестите като Революция.
Напълно неконкретните протести са гарнирани с неконкретни надписи. Претенциите към две лица от комунистите са несеризони.
Абсолютно нелогично е да се протестира срешу едно правителство още при самото му създаване и под предлог,че някои от членвоете му са били "олигарси".
Думата "олигарх" няма политически и правен смисъл.Г-н Орешарски може да бъде определен и за "конекрадец",или за княз,или царедворец ,или за какъвто и да е.Несериозни са нещата......
Всеки политически протест трябва да има политически мотиви ,политическа същност , политическа фразеология и политически облик.Олигарсите не попадт сред тези категории.
Да се размахват кремъклийки и гола женска плът са израз на неадекватност,н еграмотност и несериозност.
Власт не се сваля с голотии и артистични похвати.Но какво ли има сериозно у нас.Комунистите се хилят на тези неща и са сигурни в непоклатимостта си.Защото знаят,че протестите не са антикомунистиче ски.Те ще разпуснат това правитеслтво и ще назначат друго комунистическо правителство и протестиращите ще трябва да прекратят протестите...И кой ще докаже,че в следващото правителство няма "олигарси".Ще има,но потайни,неразсе кретени.
Някои западни представители са се поувлекли в пропагандата за олигарси, та дори говорят за "олигархичен модел на управление". Те и никой в България не доказва,кое е първото "олигархично правителство " , кога е създадено и от коя партия. Все има някаквао начало тази олигархия и този "олигархичен модел".
Хората по света се борят срешу политици,българ ите с еборят срещу олигарси. Това го нямахме,това го създадохме.Други народи явно не са на нашето ниво и все още не знаят,че има и таква борба-борба срещу олигарси.
И все още никой не се признава за олигарх.
 

За да публикувате коментари, трябва да сте логнат в сайта с избраните от вас потребителско име и парола

FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Регистър

Регистър на сътрудниците на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
Програма достъп до информация
Декомунизация
Христо Христов