|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Синът на Радой Ралин е в болница, спира гладната стачка заради коварна болест ПДФ Е-мейл
Рубрики - Коалиция на гражданите
Написано от Христо Христов   
Събота, 13 Юли 2013 09:27

alt
По-малкият син на писателя Радой Ралин Стефан Стоянов е постъпил във Военномедицинска академия снощи, 12 юли 2013 г. и е принуден по лекарско предписание да прекрати гладната си стачка.

В понеделник, 8 юли, той и съпругата му Таня Стоянова обявиха гладна стачка в подкрепа на гладуващия общественик Едвин Сугарев (от 26 юни 2013 г.) и фотографа Николай Генов и против правителството на Орешарски и назначения от него за областен управител на София агент на Шесто управление на ДС и депутат от БСП Росен Малинов.

Причината за спиране на гладната стачка от Стоянов е откриването на коварно заболяване на организма му. „Новите обстоятелства ни карат да прекратим нашето гладуване от този момент. С новооткритата ми диагноза, ако продължа гладната стачка, провалям усилията и волята на лекуващия екип в клиниката по онкохематология”, пише той в съобщение до близки и приятели.

В него той се обръща с молба към Едвин Сугарев и Николай Генов да прекратят „справедливата си, но дълго продължила гладна стачка в знак на солидарност с нашето страдание”.

„Скъпи Едвине, ТРЯБВАШ НИ ЖИВ! Искам, Едвине, ти да си там, когато този парламент вече го няма!”, посочва в призива си Стефан Стоянов.

Съпругата му Таня Стоянова също прекратява гладната стачка, тъй като с постъпването на съпруга й във ВМА се налага да се грижи за него. В съобщението тя уточнява, че „се присъединявам към протестите на улицата до падането на обидния кабинет Орешарски!”

Таня и Стефан Стоянови наскоро издадоха книгата „Радой – смутителят на реда и тоягата на властта”, подробно изследване в архивите на Държавна сигурност, разкриващо опитите на комунистическия режим и репресивния му апарат да контролират живота и творчеството на гениалния сатирик.

 
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Лагерът "Белене" - памет

Банер

Регистър

Регистър на сътрудниците на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов