|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Синът и снахата на Радой Ралин обявиха гладна стачка: Властта се гаври с жертвите на комунизма ПДФ Е-мейл
Рубрики - Коалиция на гражданите
Написано от Христо Христов   
Понеделник, 08 Юли 2013 21:14

alt
Таня и Стефан Стоянови, снахата и сина на сатирика Радой Ралин, обявиха днес с писмо до медиите безсрочна гладна стачка. Тя е в подкрепа на продължаващата 12-ти ден гладна стачка на писателя и общественик Едвин Сугарев, фотографа Николай Генов.

Таня и Стефан, които са автори на едно от най-новите изследвания в архивите на ДС, разкриващо обръча на комунистическия режим около Радой Радой, настояват за оставката не само на кабинета „Орешарски”, но и обявяват срещу назначението на депутата от БСП Росен Малинов и агент на Шесто управление за областен управител на София.

„По закон той е упълномощен да отговаря за определяне на обезщетенията на репресираните – което, освен конфликт на интереси срещу българските граждани е и груба гавра с жертвите на комунизма у нас”, посочват двамата.

В писмото си до медиите те подробно мотивират своето решение:

Не можем да се примирим и неглижирането и безхаберието на новоовластилите се спрямо 25-ти ден протестиращия български народ, изнудван на всяка крачка - по болници, съдилища, работни места, в администрация и др., без да има на кого да се оплаче.

Не можем да се примирим с продължаващото предателство на националните интереси в полза на друга държава – Русия, с продължаването на налагането на  руския натиск в енергетиката, със строителството на "Южен поток", продължаващите афери в АЕЦ "Козлодуй", както и вечно готовия да бъде поставен на дневен ред АЕЦ "Белене", без да е потърсена сметка за похарчените до момента милиарди левове на българския данъкоплатец!

Не можем да се примирим с безхаберието на този фон към децата, живеещи на територията на България, които са оставени единствено на финансовите възможности на родителите си в условията на катастрофалното положение, до което са докарани техните семейства. Заради продължаващия афинитет на управляващите към мегаломански проекти, поколения деца израснаха без подобаващата грижа от държавата и далеч от Европейските стандарти.

Не можем да се примирим с изборните фалшификации, които от избори на избори подменят истинския вот на народа по всевъзможни начини, включително и посредством порочни изборни методики, заложени в избирателния закон.

Не можем да се примирим комунистическите монументи, белязани с кръвта на жертвите на режима, да се издигат по цялата българска земя.

Щяхме да повярваме, че това правителство е реформирано и европейско, ако правеше макар и бавни стъпки в правилната посока, но то с всяко свое действие от идването си на власт до днес показа, че с нищо не се е разграничило от „идеалите” на столетницата, която е виновна за стотиците хиляди убийства на цвета на населението, обитаващо територията на страната ни от всички етноси и религии.

Единственото приемливо извинение от страна на такова правителство е ОСТАВКА!”

Вижте как Таня и Стефан се посветиха на архивите на ДС през последните години, за да разберат до как Държавна сигурност се е опитвала всячески да контролира живота и творчеството на Радой Ралин.

 

Коментари 

 
-5 #2 svetlan 2013-07-08 22:59
Необясним е непосочения конкретен обект на протест на ГГ-да Стоянови,след като само преди два-три дни Г-н Христов публикува на сайта си изключтелно сериозно и отговорно интервю на Г-н Евгени Михайлов.Той безусловно твърди,че сега страната се управлява от комунистите.
Молим всеки посетител на сайта да се запознае подробно с тезите на Г-н Михайлов,за да не изпада в странни,необясн ими,неточни,нел овки и неадекватни позиции. Умоляваме Г-жа Стоянова и Г-н Стоянов ,ако са пропуснали това интервю,задължи телно да го прочетат. То би им било от неоценима полза.
 
 
-5 #1 svetlan 2013-07-08 22:47
За голямо съжаление и поредните протестиращи , г-жа Стоянова и Г-н Стоянов не посочват срещу кого протестират.Ако протеста им има политически характер,те би трябвало да псочат политическата сила,срещу която протестират и към която имат претенции и несъгласия.
Семейството оределя протестиращите като "протестиращия български народ". Нищо подобно,мнозинс твото от българския народ не протестира,а съвсем малка част от него,(предимно в София и съвсме близо до паметника на Съветсйата армия,на когото не обръща никакво внимание),която също не посочва срещу кого протестира.Що се касае за "изнудване на народа",това изнудване не го е започнало сегашното комунистическо правителство...Що се касае за евентуално оплакване на народа на някого,това е така,но причината съвсем не е в това правителство.Пък и оплакванията са вече безполезни.
Те говорят за някакво "правителство",но също не казват на коя политическа партия(партии) е то.Използват и друга дума "новоовластилите се",но отново не посочват от коя политическа партия са тези "нововластници".
Говорят за предателство на "националните интереси в полза на друга държава-Русия...". Да,възможно е да има такова нещо,но не е възможно едно правителство да води каквато и да е политика,която само за броени седмици може да се определи за "предателство на националните интереси". Ако въпреки всичко това е вярно,те веднага трябва да сезират Главна прокуратура на Република България,защото "предателите" не биха се впечатлили от никакъв глад.
Да,напълно е възможно да са похарчени милиарди левове,но не е възможно това правителство да проведе следствени действия и да даде под съд "прахосниците". Първо те трябва да бъдат посочени и после всичко останало.
Съображението на семейството за децата,родители те и обвиненята в това отношение към сегашното комунистическо правителство са неадекватни и се доближават до демагогията.
Съображението за евентуални фалшификации на последните избори е напълно неадекватно. Всеки е могъл да пртестира тогава,непосред ствено след изборите,а не сега,когато някой друг е започнал протест или гладна стачка.
Съображението по отношение на "комунистическит е монументи" е съвсем правилно,но неприложимо към това правителство. То все още не се е произнесло по този въпрос и не може да бъде обвинявано.
Щели Г-жа Стоянова и Г-н Стоянов да повярват,че правителството е "реформирано".Добре,но как да се реформира едно правителство,ко ето е съставено преди по-малко от един месец.То не е могло да направи почти нищо,от което да се разочароват граждните,че да искат промяна в правителството и то да се реформира.
А надеждите им че едно комунистическо правителство може да е и "европейско" твърдо дават наивен облик на тяхното обръщение -писмо към медиите.
Споменават срамежливо някава за "столетница" и някакви нейни,непосочен и "идеали".За какво говорите Уважеми господа,коя е тази "столетница",кои са нейните "идеали"?????Защо се притеснявате да назовете името на тази 'столетница',какво страшно,какво срамно има да посочите нейното име,тя няма да разбере,че става въпрос за нея,може да има и други 'столетници'.


Налага се нашата група да се притече на помощ и да ви пропомни,че явно става въпрос за организацията на българската комунистическа сган,наричала се с няколко имена-БРСДП,БСДП(т.с.),БКП,БРП,БСП.
Ясно,кратко,про сто. Ако нашата група погрешно посочва столетницата,ко ято вие имате предвид,молим за извинение,прием аме корекция.Единствения признак,по който ние се ориентирахме към българската комунистическа сган,това е факта,който споменава семейство Стоянови-"хилядите убийства...",вършени от "столетницата".
 

За да публикувате коментари, трябва да сте логнат в сайта с избраните от вас потребителско име и парола

FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Регистър

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
Програма достъп до информация
Декомунизация
Христо Христов