|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Синът и снахата на Радой Ралин обявиха гладна стачка: Властта се гаври с жертвите на комунизма ПДФ Е-мейл
Рубрики - Коалиция на гражданите
Написано от Христо Христов   
Понеделник, 08 Юли 2013 21:14

alt
Таня и Стефан Стоянови, снахата и сина на сатирика Радой Ралин, обявиха днес с писмо до медиите безсрочна гладна стачка. Тя е в подкрепа на продължаващата 12-ти ден гладна стачка на писателя и общественик Едвин Сугарев, фотографа Николай Генов.

Таня и Стефан, които са автори на едно от най-новите изследвания в архивите на ДС, разкриващо обръча на комунистическия режим около Радой Радой, настояват за оставката не само на кабинета „Орешарски”, но и обявяват срещу назначението на депутата от БСП Росен Малинов и агент на Шесто управление за областен управител на София.

„По закон той е упълномощен да отговаря за определяне на обезщетенията на репресираните – което, освен конфликт на интереси срещу българските граждани е и груба гавра с жертвите на комунизма у нас”, посочват двамата.

В писмото си до медиите те подробно мотивират своето решение:

Не можем да се примирим и неглижирането и безхаберието на новоовластилите се спрямо 25-ти ден протестиращия български народ, изнудван на всяка крачка - по болници, съдилища, работни места, в администрация и др., без да има на кого да се оплаче.

Не можем да се примирим с продължаващото предателство на националните интереси в полза на друга държава – Русия, с продължаването на налагането на  руския натиск в енергетиката, със строителството на "Южен поток", продължаващите афери в АЕЦ "Козлодуй", както и вечно готовия да бъде поставен на дневен ред АЕЦ "Белене", без да е потърсена сметка за похарчените до момента милиарди левове на българския данъкоплатец!

Не можем да се примирим с безхаберието на този фон към децата, живеещи на територията на България, които са оставени единствено на финансовите възможности на родителите си в условията на катастрофалното положение, до което са докарани техните семейства. Заради продължаващия афинитет на управляващите към мегаломански проекти, поколения деца израснаха без подобаващата грижа от държавата и далеч от Европейските стандарти.

Не можем да се примирим с изборните фалшификации, които от избори на избори подменят истинския вот на народа по всевъзможни начини, включително и посредством порочни изборни методики, заложени в избирателния закон.

Не можем да се примирим комунистическите монументи, белязани с кръвта на жертвите на режима, да се издигат по цялата българска земя.

Щяхме да повярваме, че това правителство е реформирано и европейско, ако правеше макар и бавни стъпки в правилната посока, но то с всяко свое действие от идването си на власт до днес показа, че с нищо не се е разграничило от „идеалите” на столетницата, която е виновна за стотиците хиляди убийства на цвета на населението, обитаващо територията на страната ни от всички етноси и религии.

Единственото приемливо извинение от страна на такова правителство е ОСТАВКА!”

Вижте как Таня и Стефан се посветиха на архивите на ДС през последните години, за да разберат до как Държавна сигурност се е опитвала всячески да контролира живота и творчеството на Радой Ралин.

 
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Лагерът "Белене" - памет

Банер

Регистър

Регистър на сътрудниците на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов