|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Видео: Какво се крие зад предложението на ЦК на БКП България да се слее със СССР ПДФ Е-мейл
Рубрики - Живков & социализЪма
Написано от Христо Христов   
Събота, 02 Юни 2012 18:44

Сайтът Държавна сигурност.com предлага предаването „Неудобните” на Маргарита Михнева по Канал 3, излъчено на 30 май 2012 г. В него се дискутира предложенията на пленумите на ЦК на БКП от 1963 г. и 1973 г. за присъединяване на НРБ към СССР.

В предаването участват проф. Искра Баева и проф. Евгения Калинова и журналиста и основател на сайта desebg.com Христо Христов.

Стенограмите от двата пленума вече бяха публикувани онлайн на сайта. Документът от 1963 г. виж – тук. Стенограмата от 1973 г. виж – тук.

 

 

Видео от предаването „Неудобните”, излъчено на 30 май 2012 г.

.
 

Коментари 

 
0 #28 svetlan 2012-06-11 21:58
Уважаеми Г-н Христов,ако имате сериозна професионална връзка с Г-жа Михнева,бихте ли й предложили да направи едно предаване с лидери на комунистическат а партия.

БКП се отказа безпричинно и без да пита(наруши сосбствения си Устав на БКП) своите членове от строителството на комунизма,превъ рна се в социалистическа (БСП). Добре,първото строителство се провали,а какво става с второто,дали има изгледи поне "социализъм" да построи.Тази партия все строи нещо и никога не е казала,че спира със строителството. Даже по-правилно е да се казва Българска Строителна Партия(БСП).
Та в този смисъл да бъде реализирано някое предаване. Хората навремето знаеха,че се строи комунизъм,а сега никой не им казва какво се строи,но от името на партията(бандат а),съвсем логично може да се допусне това. Повече от 20 години,след преименуването си,няма никакви белези БСП да е построила какъвто и вид "социализъм".Или тя иска да изненада хората,когато го построи. Даже и петилетки нямат сега. Ще стане някакво чудо,нали Любо?
 
 
+2 #27 svetlan 2012-06-11 18:12
Кюранов,ама какво направи ти бе човек,ти описа Михнева по възможно най-точен начин,без грам наивност,какват о често ползваш. Абсолютно си прав,тя е просто добра играчка.продължавай в същия дух,без наивитети!
 
 
+2 #26 Kuranov 2012-06-11 07:34
Михнева е продукт на социалистически я реализъм-нито юрист,нито журналист,изклю чително ефектна външност,бедно момиче,забогатя ло чрез тарикатлъци,ком ерсиална,умееща да използва различните ситуации за собствена изгода.Има попадения,но тя няма антикомунистиче ски убеждения,тя прекалено оплетена с връзки с комунистическат а върхушка,за отиде до кардинални изводи.Тя е умна жена и добре знае за какво става дума,но действа както й изнася,от време на се глези с някой антикомунистиче со изречение.
 
 
0 #25 svetlan 2012-06-08 02:44
Любо,не мисля,че липсата на обща граница е причината Съветския Съюз да не присъедини България в совя състав. Това нямаше да се приеме от ООН и Света въобще. Съветските комунисти са били много по-нясно с нещата. Българските комунисти са си най-тъпите,защото са представители на най-тъпия народ от комунистическит е страни.
Само такъв народ не търси поне морална отговорност от комунистическат а сган.Затова и сега сме си пропаднали от всички страни. Бивш министър-председател(Поп ов) казва в пряк текст,че Политбюро е разпределио 4-6 милиарда долара между функционерите на БКП и никой нищо,ни вопъл,ни стон,както казва поета.И няма да има нито вопъл,нито стон,дори и въздишка,дори и учудване,нали драги Любо и ти не очкаваш някое българче да подскочи и изкрещи,е-е-е,"червени свини-по Любо),какво сте правили бе мизреници ,мизерни,какво сте имали в безмозъчните си глави...???"
 
 
+1 #24 svetlan 2012-06-08 02:36
Ето и няколко забележки към водещата М. Михнева.
1.Неприемливо(неп ротоколно) и невъзпитано е в предаване по телевизия водещия(домакин а) да се обръща към гостите със собствените им имена. Такава фамилиарност е прието да се ползва само в лични разговори,но не за пред публика(обществ еността).
2. Г-жа Михнева абсолютно неправилно ползва показателното местоимение за женски род,единствено число. Писмено и фонетично,съгла сно граматическите правила то е "тази" и не се изговаря "тъзи".Тази изговорна форма е диалектна и се ползва в ораничени райони,дори по-точно "тъз".
3. На няколко пъти Г-жа Михнева отклони много силни анализи на Г-н Христов,на които много доволни останаха двете комунистки.
4. Няколко пъти Г-жа Михнева използва думата-глагол "отсвирване",която е непреводима и има силен жаргонен смисъл.
5. В качеството си на водещ,Г-жа Михнева не направи изводи от обсъждането на документите и не посочи категоричния превес в анализите на Г-н Христов над двете комунистки. Те не можаха да му опонират по никакъв начин,по никакъв документ,срещу нито един негов извод. Най-вероятно и тя се пази от големите комунистически фактори.
6. Г-жа Михнева задължително трябваше да покани и нормален,истинс ки историк,а не само историци-комунисти.
7. Г-жа Михнева,въпреки че е и юрист по образование ,не направи юридическа трактовка на документите от пленумите. Ако журналистическа та етика не налага това,то тя трябваше да покани някой истински юрист,но в никакъв случай юрист-комунист.
8.Неадекватно беше постоянното акцентиране на действията и думите на Тодор Живков.Реално,цялата БКП(банда) осъществяваше своето предателство на страната. Това предателство съвсем не се заключава в тези пленуми и евентуалното сливане на НРБ със ССССР. Фактически,само то предатвлство е станало непосредствено след съветската окупация на нашата страна.Пленумите само доказват идиотизма на комунизма.

Но наред с тези забележки,Г-жа Михнева даде много справедливи оценки на някои факти от комунистическия режим и свързани с темата за пленумите.И парира опитите за изопачаване на стойността им от страна на двете комунистки,особ ено на Др.Калоянова.
 
 
+1 #23 svetlan 2012-06-08 02:13
Любо,разбирам някой мъж-комунист да е циник,но жени,учени,проф есори,съпруги,м айки,баби,възпи тателки,препода вателки и пр.,това моя мозък не го побира. При това,през 21-ви век,когато и на всички олигфрени е ясно че комунизма не беше построен и няма никакъв шанс никога и никъде да бъде построен. Каква кауза защитават тези "жени". Истински жени не може да бъдат такива циници. Едната дори говори за "екстензивен" и "интензивен" метод на икономическо развитие,майко мила,професор да говори за такива лъжи с такава убеденост.Комунистката говори за 20-годишни "темпове на развитие". Не,няма Господ-Бог,ако има, не би позволил на жена да падне толкоз ниско.Какво ли ще кажат един ден "младите поколения",слушайки двете комунистки.И твърди горката,че няма да пострада суверинетана страната.
 
 
0 #22 luba6a2011 2012-06-07 15:53
има един момент-аз доколкото съм запознат,е че СССР не ни е поискало,защото 16тата република не е имала Пряка Граница!!!затов а и на са ни поискали...
 
 
0 #21 luba6a2011 2012-06-07 15:24
SСветлане,а заслуша ли се в бекграунд музиката?Петко Стайнов-Тракийски танци!!!Казанлъ шки композитор!!!!! !!
 
 
-1 #20 luba6a2011 2012-06-07 15:18
всеки народ си заслужава съдбата... :oops:
и понеже червените свини знаят,че чалгариецЪт генетично е ...хм...да не обидя аудиторията-плах,скромен,по таен,смутен и...те го ШИБАТ!!!е-няма кой да дойде да ви 'освободи'ако не си го направите сами.Само че най-новата история показа и диказа,че тая НЯМА да стане(пример иванчо костофф)
 
 
+1 #19 svetlan 2012-06-07 14:18
Г-жа Стоянова и Николова,ами може ли комунист да не лъже. Ако не рави това,не краде и не убива,що за комунист е?

Вие срещали ли сте такива комунисти,които не лъжат, не крадат и не убоват,или поне не подкрепят такива,които правят това.

За учудване е,че никой не им аказва,че го правят. За още по-голямо учудване е,че никой не ги смущава тези изедници и те спокйойно си строят капитализма. Българският народ е много тлерантен към мърсотията и затова [censored]те продължават да си лъжат.
 

За да публикувате коментари, трябва да сте логнат в сайта с избраните от вас потребителско име и парола

FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Регистър

Регистър на сътрудниците на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
Програма достъп до информация
Декомунизация
Христо Христов