|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Христо Христов: Истината за фалитите на комунизма трябва да е в учебниците по история ПДФ Е-мейл
Рубрики - Живков & социализЪма
Написано от Държавна сигурност.com   
Събота, 12 Септември 2015 09:32

alt
Истината за трите фалита по времето на управлението на БКП трябва да е в учебниците по история, тъй като тези факти не фигурират в момента там. Това заяви основателят на desebg.com и agentibg.com Христо Христов в предаването „Факторът Кошлуков” по Канал 3 в сряда (9 септември 2015 г.).

Разследващият журналист е автор на документалната книга "Тайните фалити на комунизма” (2007), наскоро преиздадена от „Сиела”, в която за първи път е представена несъстоятелната икономическа политика на комунистическата партия, следваща съветския модел на планова икономика.

Христо Христов иска по Закона за достъп до обществена информация и получава през 2007 г. достъп от главния прокурор до над 1300 тома архивни материали за стопанската история в периода 1958-1990 г., събрани от следствието и държавното обвинение по дело №4/1990 г. за изясняване на причините за икономическата катастрофа, завещана от БКП. Разследването установява трита фалита на комунистическото управление през 1960, 1977 и 1987 г., които журналистът прави публично достояние чрез книгата си.

„Не очаквам партия като БСП да вкара тези факти в учебниците по история. Това трябва да го направи държавата”, заяви Христов в предаването, видео от което може да видите по-долу.


 

Участието на Христо Христов във „Факторът Кошлуков” | Източник: kanal3.bg.

 

 
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Лагерът "Белене" - памет

Банер

Регистър

Регистър на сътрудниците на Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА

Сайт Памет

Сайт Памет

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм
https://www.desebg.com

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
komdos
Декомунизация
Христо Христов