|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Коментарно
Методи Андреев: Винаги, когато хората искат да се осъди комунизма, изниква едно „но” ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Методи Андреев   
Четвъртък, 17 Март 2016 20:51
Share

alt
Сайтът desebg.com публикува изказването на Методи Андреев, народен представител от ГЕРБ, направено по време на дискусията „Знание за миналото – памет за бъдещето”, която се проведе в понеделник (14 март 2016 г.) в Европейския парламент в Брюксел, организирана от евродепутата Андрей Ковачев (ЕНП/ГЕРБ) и посветена на необходимостта от изучаването на тоталитарните режими на ХХ – фашизма, националсоциализма и комунизма в училище.

 

В България не е лесно човек да се занимава с наследството на комунизма. Ние, група депутати, дясноцентристкото ядро от ГЕРБ и РБ се опитваме да променяме нещата, но много години са изпуснати. Дълго време за такава промяна не е имало политическа воля. В началото на прехода имаше вълна от емоция, желание комунизмът да си отиде.

продължава>
 
ДПС скри проевропейска реч на Доган от 2013 г. ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Христо Христов   
Четвъртък, 18 Февруари 2016 17:59
Share

alt
ДПС премахна от сайта си проевропейската реч на своя лидер Ахмед Доган от 2013 г., установи проверка на desebg.com. Речта му беше произнесена по време на 8-та Национална конференция на партията на 19 януари 2013 г., но нападението на 25-годишния Октай Енимехмедов срещу лидера на партията тогава измести фокуса и посланията от речта останаха нечути.

Речта му обаче съдържа три важни елемента, без припомнянето на които не би станало ясно колко драстично Доган промени позициите си в сравнение с декемврийското си проруско слово от 2015 г., в което критикува ЕС и постави под съмнение адекватността на НАТО като система за сигурност, но затова пък категорично заяви, че „утвърждаването на Русия е необратим процес. Русия ще направи всичко възможно тази линия да продължи и, ако е необходимо, дори силово”.

Неслучайно нито един от анализаторите, политолозите и коментаторите, подкрепили позицията на Доган, не направиха паралел с казаното от него само две години по-рано.

продължава>
 
Христо Христов: Забравя се, че БКП сама определи управлението си като „уродливия режим на Тодор Живков” ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Държавна сигурност.com   
Петък, 12 Февруари 2016 09:54
Share

alt
Сайтът desebg.com публикува видео от предаването „Видимо и невидимо” с водещ Калин Манолов по телевизия „България он еър” (от 6 февруари 2016), посветено на темата как да се разделим с комунистическото минало.

В него участват бившият политически затворник Алфред Фосколо, проф. Искра Баева от Софийския университет „Св. Климент Охридски” и разследващият журналист и основател на сайтовете desebg.com, agentibg.com и pametbg.com.

Христо Христов категорично се противопоставя на твърдението на Иска Баева, че всичко за комунистическия режим се изучавало в училище, като посочва, че липсват основни факти за истината на управлението на БКП, сред които са въоръжената съпротива на горяните срещу него и трите фалита (виж повече за тях в книгата „Тайните фалити на комунизма – ТУК), до които компартията е довела страната.

Христо Христов припомня, че Тодор Живков е построил комунизма, но само за своята фамилия и върхушката от правоимащи от БКП, обслужвани от храната до ловните резервати от Пето управление на ДС – УБО.

продължава>
 
Видео: Христо Христов: Има огромна съпротива да се знае истината за комунистическия режим ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Държавна сигурност.com   
Сряда, 03 Февруари 2016 09:36
Share

alt
„Има огромна съпротива истината за комунистическия режим да се знае, защото политиците се изкушават да има непросветено общество, което по-лесно се управлява и манипулира”. Това заяви разследващият журналист и основател на сайтовете desebg.com, anentibg.com и pametbg.com Христо Христов в предаването на БНТ „Денят започва с култура” (на 1 февруари 2016 г.).

В посветения на Деня за признателност и памет към жертвите на комунизма – 1 февруариразговор в студиото на националната телевизия Христов бе самокритичен към гражданското общество, което по думите е все още слабо, защото не може да зададе дневния ред на политиците, които след като влязат в парламента, забравят своите обещания.

„Народното събрание не изпълва собственото си решение от 2009 г., с което прие да бъдат сменени учебните програми, така че в училище да се изучават паралелно тоталитарните режими на ХХ век – националсоциализма, фашизма и комунизма”, припомни Христов.

продължава>
 
Президентът: Лица, свързани с компартия и безскрупулните й службите, продължават опитите да доминират в обществото ни ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Държавна сигурност.com   
Понеделник, 01 Февруари 2016 14:26
Share

alt
Четвърт век след сгромолясването на Берлинската стена трябва да признаем, че у нас не бе извършена смяна на елитите. Същите стари лица, свързани с комунистическата партия и нейните безскрупулни служби, продължават опитите си да доминират нашето общество.

Това заявява президентът Росен Плевнелиев в обръщение по повод 1 февруари – Деня на признателност и почит към паметта на жертвите на комунистическия режим в България, публикувано на страницата на президента в интернет.
 В обръщение във връзка с възпоменателната дата държавният глава посочва, че сенките от миналото правят всичко възможно да променят дневния ни ред, да залъгват колко „прекрасен“ бил животът ни в несвобода, да ни откъснат от семейството на европейските народи.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 10 от 49
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
https://www.Autodoc.BG
Програма достъп до информация
Декомунизация
Христо Христов