|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Коментарно
Христос Воскресе! ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Христо Христов   
Неделя, 01 Май 2016 05:28
Share

alt

Христос Воскресе!

Поздравявам всички християни, читатели на сайтовете desebg.com и pametbg.com, с големия християнски празник Възкресение Христово!

Пожелавам на вас и вашите семейства много здраве, любов и щастие.

Бъдете озарени от Христовата светлина, от победата на духовното над тленното и помнете голямата му саможертва!


Христо Христов

 
Христо Христов: БСП бяга от дебат за тоталитарните режими, защото комунизмът се нарежда до фашизма и нацизма ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Държавна сигурност.com   
Неделя, 24 Април 2016 07:13
Share

alt

БСП бяга от дебат за тоталитарните режими на ХХ век като дявол от тамян, защото комунизмът се нарежда до тоталитарни режими като фашизма и нацизма.

Това заяви разследващият журналист Христо Христов в предаването „Минало (не)свършено” по Би Ай Телевизия. В четвъртък (21 април 2016 г.) той гостува на водещия Евгений Михайлов. Двамата коментираха проблема с неадекватното изучаване на тоталитарния комунистически режим в училище и други въпроси, свързани с преодоляване на зависимостите от тоталитарното комунистическо минало и грешки по време на прехода към демокрация.

„Няма безплатно здравеопазване и други такива неща при комунизма, както твърдят днес от БСП, защото при краха на режима на БКП бяха завещани 11 млрд. долара външен дълг и 26 млрд. лева вътрешен дълг”, посочи разследващият журналист.

продължава>
 
А когато влизаха в БКП питаха ли дали строят комунизма ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Христо Христов   
Понеделник, 18 Април 2016 18:43
Share

alt
В петък народният представител от БСП Таско Ерменков заяви от парламентарната трибуна в прав текст, че „в България не е имало комунизъм”.

Изявлението му беше направено при разразилия се скандал по време на парламентарния контрол. Той потърси сметка от министъра на образованието Меглена Кунева за инициатива „Да познаем комунизма”, проведена в столично училище, при която ученичка е направила презентация в клас и е прожектиран филм.

Не можело да има такава инициатива, обясни Ерменков, защото в България нямало комунизъм, беше аргументът му.

Запознатите с историята на комунизма сигурно са оценили изказването му като демонстрация на непознаване на комунистическата идеология и движение.

Аз обаче съм от тези, които не смятат, че хора като Таско Ерменков не познават историята на собствената си партия. Самият той е член на БКП от 1983 г., когато е 28-годишен.

продължава>
 
Лустрацията е лекарството за постомунистическата и ДС наглост ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Христо Христов   
Петък, 15 Април 2016 12:00
Share

alt
Съвсем скоро в парламента ще бъдат разгледани на първо четене два законопроекта (днес обсъждането им беше отложено), чиято цел е унищожаването на едно малкото достижения на демокрацията и гражданското общество, постигнато след много превратности и граждански натиск в Бъгария.

Става въпрос за отварянето на досиетата на тоталитарните комунистически служби и за законопроектите на БСП и бившия щатен сътрудник на Държавна сигурност и независим депутат, влязъл в 43-то Народно събрание от листата на Патриотичния фронт (листата на НФСБ) Велизар Енчев (виж досието му – ТУК), чиято близка цел е да бъде отменен законът за досиетата и закрита Комисията, създадена със закона.

продължава>
 
Свинската опашка не е от вчера, а цензура още при Живков ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Христо Христов   
Четвъртък, 14 Април 2016 12:23
Share

alt
Нова телевизия вчера свали от сайта си видеокарикатурата на художника Чавдар Николов „Свинска опашка vs Конска опашка”, в която присъства образа на премиера Бойко Борисов, а също така и от своята платформа за видеосподеляне – Vbox7, както изтри и всички останали карикатури на Николов. Крайната мярка на медията беше възприета от мнозина като цензура на твореца.

Чавдар Николов заяви, че тези действия са станали напълно изненадващо и не е бил предупреден. От Нова телевизия по-късно излязоха с официална позиция, че причината за свалянето на карикатурите на художника е прекратеният договор с него и това няма нищо общо с редакционната политика или с последната му творба.

Самият Бойко Борисов коментира днес, че никога не си е позволявал да каже и една дума срещу нарушаването на свободата на словото. Той посочи, че няма нищо общо със свалянето на карикатурите на Чавдар Николов.

„Това е пореден опит да ми извадите очите, това не ми е помощ. Във времето на „Фейсбук” и интернет да решиш да сваляш информация, това е самоубийство. И да набедиш човек като мен, че едва ли не стои зад подобно нещо, Господ ми е свидетел, че не стоя, не е честно. Нямам абсолютно нищо общо”, заключи премиерът.

Скандалите, в основата на които стоят свински опашки и налаганата гласна или негласна цензура срещу авторите им, обаче не са от вчера, припомня сайтът desebg.com.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 10 от 50
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
https://www.Autodoc.BG
Програма достъп до информация
Декомунизация
Христо Христов