|

S5 Box

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Коментарно
Отец Паоло Кортези: Кръвта на невинните жертви е семето на свободата ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Христо Христов   
Събота, 27 Май 2017 21:02
Share

 

alt
Сайтът desebg.com публикува специалното обръщение (в пълен обем) на отец Паоло Кортези, изпратено от Италия, до участниците в годишното поклонение в памет на жертвите на тоталитарния комунистически режим, проведено на мястото на бившия лагер „Белене” на остров Персин на река Дунав на 27 май 2017 г. През март тази година католическият свещеник беше изтеглен в Италия след скандал, предизвикан от група псевдо националисти срещу желанието на духовника да устрои в Белене сирийско семейство с официален статут на бежанци, приети от българската държава. Отец Кортези е в основата на превръщането на най-големия концентрационен лагер за политически противници на БКП в Парк-мемориал. Оригиналното заглавие на текста е „Белене – място на памет”. Вътрешните подзаглавия са на desebg.com.

продължава>
 
Ще допусне ли Борисов министри с досиета в третия си кабинет ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Христо Христов   
Четвъртък, 20 Април 2017 18:52
Share

alt
Идната седмица президентът Румен Радев ще връчи проучвателен мандат на ГЕРБ за съставяне на редовно правителство и в началото на месец май се очаква то да бъде излъчено.

ГЕРБ и коалицията „Обединени патриоти” (НФСБ, ВМРО и Атака) вече се споразумяха за управленската програма. Предстои да бъде подписано коалиционно споразумение, за да стане ясно разпределението на министерски постове помежду им.

Колкото и на по-заден план да стои пред политиците въпроса за (не)присъствието на сътрудници на тоталитарните комунистически служби в българското правителство този проблем не е за подценяване, защото от него винаги се получава сериозен обществен резонанс.

продължава>
 
Честито Възкресение Христово! ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Христо Христов   
Неделя, 16 Април 2017 10:20
Share

alt
Христос Воскресе!

Поздравявам читателите на desebg.comagentibg.com и  pametbg.com с най-големия християнски празник – Възкресението на Исус Христос!

Тази година той се празнува едновременно от православните християни, католиците и протестантите.

Да си помислим за жертвоготовността на нашия Спасител и да се запитаме дали ние в земния си живот може да жертваме частица за другите?

Да се замислим за страданията на Христос и да помислим какво бихме могли да направим за страдащите днес край нас?

Да отвори Възкресението очите и душите ни към повече добрина, достойни дела и духовност!

Бъдете здрави и щастливи със семействата си, с близките и с приятелите си, усмихнати пред трудностите и непоколебими, когато трябва да защитите слабите и истината!


Христо Христов, основател на desebg.com, agetnibg.com и pametbg.com


 

 
Служебният кабинет – ротата на президента Радев ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Христо Христов   
Четвъртък, 06 Април 2017 13:19
Share

alt
В последните седмици служебният кабинет го подкара съвсем като рота, придадена към президента Румен Радев. Министър-председателят не е премиер, а ротният, който получава заповедите от висшето началство (Радев), министрите не са министри, а взводни, които безпрекословно изпълняват разпорежданията.

Разбрахме от публикации в пресата, че в понеделника след изборите (27 март) служебният премиер Герджиков е получил от началника му на „Дондуков” 2 нареждане министрите да подготвят във ведомствата си данни за извършените кадрови смени, информация за свършената работа, както и да оформят законопроекти по ключови проблеми, нищо, че служебният кабинет не може да ги внесе в парламента, тъй като в момента такъв не функционира.


Пожелание на президента

 След това служебният кабинет без да има готова нов нормативен акт отмени Наредбата за интеграция на бежанците. От стенограмата на заседанието на Министерски съвет разбрахме, че някои министри все пак са се осмелили да попитат защо трябва да я отменят вместо да нанесат промени в нея, а също така и излагат аргументи, че България ще бъде критикувана за това.

продължава>
 
Демокрацията ѝ отне победата ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Христо Христов   
Понеделник, 27 Март 2017 11:13
Share

alt
Толкова лелеяното първо място на предсрочните парламентарни избори за 44-то Народно събрание се изплъзна на Корнелия Нинова и оглавяваната от нея БСП. Демокрация ѝ отне победата.

Почти двойното увеличение на гласовете за бившата комунистическа партия в сравнение с парламентарните избори през 2014 г. не ѝ достигна да има преимуществото да бъде първа политическа сила и да сформира правителство.

Благодарни сме на демокрацията, защото България днес изпраща знак, че в страната превес взима партия, която формално е проевропейски ориентирана и е част от семейството на Европейската народна партия.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 1 от 48
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
https://www.Autodoc.BG
Програма достъп до информация
Декомунизация
Христо Христов