|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Книги
Ученици изненадаха авторите на книгата „Бивши хора” в Благоевград ПДФ Е-мейл
ПАМЕТ - Книги
Написано от Държавна сигурност.com   
Четвъртък, 16 Ноември 2017 20:31
Share

alt
Ученици от 12-ти клас в Националната хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий” в Благоевград изненадаха приятно авторите на книгата „Бивши хора” – най-продаваното документално издание за 2017 г. – проф. Вили Лилков и разследващия журналист Христо Христов при представянето на изследването в града в сряда вечер (15 ноември 2017 г.).

Авторите гостуваха по покана на Регионалната библиотека „Димитър Талев”, а зала „Изкуство” в библиотеката се оказа тясна да побере всички желаещи да присъстват на премиерата на книгата.

Учениците дадоха да се разбере, че имат представа за тоталитарния комунистически период в България. Те обаче уточниха, че знанията им са благодарение на учителката им по история Хенриета Митева, която ги беше организирала да посетят заедно премиерата.

„Нищо, че сме млади и не сме живели в онова време, ние знаем какво се е случвало тогава”, сподели едно от момичетата.

продължава>
 
Книгата „Бивши хора” ще бъде представена и в Благоевград ПДФ Е-мейл
ПАМЕТ - Книги
Написано от Държавна сигурност.com   
Понеделник, 13 Ноември 2017 20:32
Share

alt

Регионалната библиотека „Димитър Талев” в Благоевград ще бъде поредното място, където на 15 ноември 2017 г., сряда, от 17 ч., ще бъде представена най-продаваната документална книга за 2017 г. „Бивши хора” – по класификацията на Държавна сигурност на проф. Вили Лилков и разследващия журналист Христо Христов.

В зала „Изкуство” на четвъртия етаж в Регионалната библиотека се очаква събитието да бъде уважено от студенти, университетски преподаватели, местни общественици и граждани на Благоевград.

продължава>
 
Защо само в България не се изучава комунистическият режим или едно представяне на „Бивши хора” пред студенти и преподаватели ПДФ Е-мейл
ПАМЕТ - Книги
Написано от Държавна сигурност.com   
Сряда, 01 Ноември 2017 16:35
Share

alt

Книгата „Бивши хора” бе представена от авторите ѝ проф. Вили Лилков и журналиста Христо Христов пред студенти, университетски преподаватели и граждани в Европейското висше училище по икономика и мениджмънт (ЕВУИМ).

Във вторник (31 октомври 2017 г.), в навечерието на Деня на народните будители, те гостуваха по покана на ръководството на ЕВУИМ в Академичната база на висшето учебно заведение в София.

„Нашето изследване засяга периода на управлението на Българската комунистическа партия и младите хора, трябва да знаят, че най-отличителната черта на това управление е неговия тоталитарен характер”, заяви журналистът Христо Христов, обръщайки се към студентите в залата.

продължава>
 
Представяне на книгата „Бивши хора” пред студенти ПДФ Е-мейл
ПАМЕТ - Книги
Написано от Държавна сигурност.com   
Неделя, 29 Октомври 2017 13:54
Share

alt
Бестселърът „Бивши хора” на проф. Вили Лилков и журналиста Христо Христов ще бъде представен пред студенти от Европейското висше училище по икономика и мениджмънт във вторник, 31 октомври 2017 г., от 18 ч. в Академичната база на висшето учебно заведение в София, жк. „Дружба”, ул. „5006” №2.

Двамата автори ще говорят пред студентската аудитория за написването на книгата, която е едно от най-търсените заглавия на книжния пазар тази година.

Документалното изследване е изградено върху архиви на Държавна сигурност и за първи път разкрива каква е била съдбата след 9 септември 1944 г. на хората, които са в основата на развитието на България до идването на власт на Българската комунистическа партия с окупацията на страната от съветската армия през есента на 1944 г.

продължава>
 
Историк: Книгата „Бивши хора” е фундаментален труд ПДФ Е-мейл
ПАМЕТ - Книги
Написано от Държавна сигурност.com   
Събота, 28 Октомври 2017 18:48
Share

alt
„Документалното изследване „Бивши хора” е един чудесен, фундаментален научен труд в най-чиста проба, който може да претендира за това да влезе в златния фонд на научното изследване на тоталитарния режим у нас”.

Това заяви историкът доц. Иван Лазаров от Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий” при представянето на книгата, посветена на хората в основата на развитието на България до 9 септември 1944 г. и съдбата им след това, състояло се във Велико Търново в сряда (25 октомври 2017 г.).

На него присъстваха авторите на „Бивши хора” проф. Вили Лилков и разследващият журналист Христо Христов, а великотърновската премиера беше уважена от местни общественици, репресирани от комунистическата диктатура и граждани.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 1 от 55
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Регистър

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
https://www.Autodoc.BG
Програма достъп до информация
Декомунизация
Христо Христов