|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Коментарно
Преди 100 години болшевишкият преврат в Русия поставя началото на комунистическата тоталитарна държава ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Христо Христов   
Вторник, 07 Ноември 2017 12:01
Share

alt
Преди 100 години с въоръжения преврат в Петроград (Санкт Петербург) и свалянето на временното правителство на Керински болшевишката партия взима властта в Руската империя на 7 ноември 1917 г. (25 октомври стар стил).

Така е поставено началото на първата комунистическа страна в света – СССР и първата държава от тоталитарен тип през ХХ век (тоталитарен комунизъм в Русия – 1917 г., фашизъм в Италия – 1923 г. и националсоциализъм в Германия – 1933 г.).

След превземането на Зимния дворец и арестуването на временното правителство, болшевиките създават първото съветско правителство начело с Ленин, установило „диктатура на пролетариата”. Руският историк Дмитрий Волкоготов нарича Ленин „руския демон”.

продължава>
 
Да браниш името на един безродник и национален предател ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Христо Христов   
Петък, 03 Ноември 2017 12:49
Share

alt
Този вторник (31 октомври 2017 г.) председателят на 44-то Народно събрание Димитър Главчев се срещна със сръбския президент Александър Вучич, а една от повдигнатите от българската страна теми е връщането на старото име на Цариброд, прекръстен през 1951 г. по времето на Титова Югославия на Димитровград в чест на починалия две години по-рано лидер на Българската комунистическа партия Георги Димитров.

От разпространената след срещата информация стана ясно, че председателят на българския парламент е поставил този въпрос в резултат на искането на жителите на града в Западните покрайнини за връщането на старото име Цариброд. Много от тези хора са с българско етническо самосъзнание.

Сръбският президент е заявил, че няма проблем това да стане, след като хората го искат (през 90-те години на миналия век и в началото на първото десетилетие на ХХI век се правиха неуспешни опити за връщането на старото име чрез референдум, б.а.).

продължава>
 
От форума на desebg.com: Комисията по досиетата е излишна само на комунисти и агенти на ДС ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Христо Христов   
Събота, 30 Септември 2017 13:01
Share

alt

Наглостта на Българската социалистическа партия да предлага законопроект, с който се цели закриването на Комисията по досиетата и ограничаване на достъпа до архива на Държавна сигурност събуди гнева на хората.

БСП го внася в момент, в който предстои да бъде продължен мандата на Комисията, тъй като 5-годишния мандат на сегашния състав на независимия държавен орган изтече.

В страницата на desebg.com във Фейсбук различни граждани публикуваха своите мнения, които показват, че истинските българи нито са забравили престъпленията на правоприемника на БСП, нито елементарният номер на днешните социалисти, водени от лидер, специалист в приватизацията, може да мине толкова лесно.

продължава>
 
Отец Паоло Кортези: Кръвта на невинните жертви е семето на свободата ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Христо Христов   
Събота, 27 Май 2017 21:02
Share

 

alt
Сайтът desebg.com публикува специалното обръщение (в пълен обем) на отец Паоло Кортези, изпратено от Италия, до участниците в годишното поклонение в памет на жертвите на тоталитарния комунистически режим, проведено на мястото на бившия лагер „Белене” на остров Персин на река Дунав на 27 май 2017 г. През март тази година католическият свещеник беше изтеглен в Италия след скандал, предизвикан от група псевдо националисти срещу желанието на духовника да устрои в Белене сирийско семейство с официален статут на бежанци, приети от българската държава. Отец Кортези е в основата на превръщането на най-големия концентрационен лагер за политически противници на БКП в Парк-мемориал. Оригиналното заглавие на текста е „Белене – място на памет”. Вътрешните подзаглавия са на desebg.com.

продължава>
 
Ще допусне ли Борисов министри с досиета в третия си кабинет ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Христо Христов   
Четвъртък, 20 Април 2017 18:52
Share

alt
Идната седмица президентът Румен Радев ще връчи проучвателен мандат на ГЕРБ за съставяне на редовно правителство и в началото на месец май се очаква то да бъде излъчено.

ГЕРБ и коалицията „Обединени патриоти” (НФСБ, ВМРО и Атака) вече се споразумяха за управленската програма. Предстои да бъде подписано коалиционно споразумение, за да стане ясно разпределението на министерски постове помежду им.

Колкото и на по-заден план да стои пред политиците въпроса за (не)присъствието на сътрудници на тоталитарните комунистически служби в българското правителство този проблем не е за подценяване, защото от него винаги се получава сериозен обществен резонанс.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 2 от 50
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
https://www.Autodoc.BG
Програма достъп до информация
Декомунизация
Христо Христов