|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Коментарно
Минало (не)свършено: Как преходът беше подменен от комунистите и с грешките на СДС ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Държавна сигурност.com   
Понеделник, 24 Октомври 2016 09:11
Share

alt
Сайтът desebg.com публикува предаването „Минало (не)свършено” на режисьора Евгений Михайлов по Би Ай Телевизия с участието на авторите на новата книга „Корупционната България” Едвин Сугарев и Христо Христов, разследващ журналист и основател на сайтовете desebg.com, agentibg.com и pametbg.com.

Поводът да ги покани в събота (22 октомври 2016 г.) е том 1 от изследването, посветено на корупционните скандали и схеми през първите години на прехода (1989-1997), чиято премиера беше миналата седмица.

В съчетание на уникални видео кадри от личния архив на Евгений Михайлов от 1990-1993 г. тримата в студиото водиха откровен разговор за генезиса на корупцията, политическите процеси, съпътствали тези първи години, грешките на СДС, както и огромната съпротива на бившата компартия и репресивния ѝ апарат срещу демократичните процеси в страната.

продължава>
 
Внимание: Сламеният човек бил независим и надпартиен ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Христо Христов   
Събота, 22 Октомври 2016 19:57
Share

alt

В един и същи ден, по едно и също време по две национални телевизии (Нова и Би Ти Ви), днес, в съботния ден, цъфна бившият министър-председател Пламен Орешарски, който при преди три години се на публични изяви се чудеше от кой изход за тоалетните да излезе, само и само да избегне протестиращите срещу наглостта на политическото задкулисие българи.

Днес същото това задкулисие ни го предлага, също толкова нагло като кандидат за президент. В голямата си маса българското общество се оказа наивно, много податливо на манипулации и достатъчно търпеливо, за да се превърне в постоянна жертва на комунистическите грабители и техните производни от тоталитарните репресивни структури на Държавна сигурност.

продължава>
 
Видео: БКП и ДС са в основата на генезиса на корупцията през прехода ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Държавна сигурност.com   
Четвъртък, 20 Октомври 2016 10:14
Share

alt
Сайтът desebg.com публикува видео от участието на бившия депутат и общественик Едвин Сугарев и разследващият журналист Христо Христов в предаването „Лице в лице” по Би Ти Ви (18 октомври 2016 г.), в което те представиха новото изследване „Корупционната България”.

Том 1 от него включва периода 1989-1997 г. и най-важните корупционни схеми и практики през първите години на българския преход от тоталитарна комунистическа система към демокрация.

 И двамата са категорични, че генезисът на корупцията в България се корени в тоталитарното управление на БКП и незаконните операции на Държавна сигурност.

продължава>
 
Филип Димитров: Престъпленията на комунизма са престъпления срещу човечеството ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Филип Димитров, конституционен съдия   
Петък, 14 Октомври 2016 09:08
Share

 

alt
Вчера (13 октомври 2016 г.) Конституционният съд обяви за противоконституционни текстовете в Наказателния кодекс, приети от 43-то Народно събрание през 2015 г., с които беше премахната давността за престъпления, извършвани по време на тоталитарния комунистически режим. Единственият конституционен съдия, който изрази противно мнение, различно от това на останалите 11 съдии, беше Филип Димитров. Неговата позиция е, че атакуваните като противоречащи на основния закон текстове от страна на главния прокурор Сотир Цацаров не са противоконституционни. Сайтът desebg.com публикува неговото особено мнение, достъпно на страницата на Конституционния съд в интернет. Заглавието е на desebg.com.

продължава>
 
От „лайт версия” към пълномащабна Студена война ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Константин Егерт, „Доче веле”   
Сряда, 05 Октомври 2016 12:32
Share

alt
Сайтът desebg.com препечатва от Медиапул коментара на руския журналист Константин Егерт, за „Доче веле” по повод последния ход на Путин за размразяване на споразумението със САЩ за утилизация на излишния плутоний и ултимативните условия, поставени на Вашингтон, за да бъде спазено споразумението (част от тях е САЩ да се изтегли от страните, приети в НАТО след 2000 г., сред които е и България).

 

Владимир Путин отговори наведнъж и на тандема Барак Обама – Джон Кери с техните претенции към руската политика в Сирия, и на холандската комисия, разследваща катастрофата на малайзийския Боинг.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 10 от 52
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
https://www.Autodoc.BG
Програма достъп до информация
Декомунизация
Христо Христов