|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Коментарно
Неизвоюваната свобода и отговорността пред демокрацията ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Христо Христов   
Петък, 11 Ноември 2016 19:07
Share

alt

Всеки избор е важен. И житейският, и личният и политическият. Най-важните избори обаче са изборите между свободата и несвободата, между демокрацията и недемокрацията. Те са взаимно свързани. Не може да си представим истинска свобода без демокрация или истинска демокрация без свобода. За всяка една група, за всяко едно общество, за всяка една нация.

По жаждата и битката за свобода и демокрация може да определим величието или упадъка на обществата или нациите.

Точно преди 27 години българите за първи път след 45-годишен тоталитарен комунистически режим почувстваха за  първи път полъха на свободата и демокрацията. Полъх, потискан от страха години наред, който в началото ни опияни и вдъхнови.

продължава>
 
Ненаучените уроци от „десните” за миналото ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Христо Христов   
Понеделник, 07 Ноември 2016 19:10
Share

alt
Резултатите от първият тур на президентските избори ясно показаха, че т. нар. десни коалиции (Реформаторския блок) и дясноцентристката партия ГЕРБ не са научили няколко важни уроци от миналото.

Подкрепяният от преименуваните през 1990 г. комунисти (БСП) о. р. ген. Румен Радев победи и двамата техни кандидати (Трайчо Трайков и Цецка Цачева) не защото е толкова силен, а защото определящите се като представителите на дясното в България му поднесоха на тепсия победата още на първия тур в резултат на серия от грешки.


Политическо късогледство

И ГЕРБ, и Реформаторският блок, а и ДСБ, като опозиция в него, проявиха изключително политическо късогледство. Заслепени от властта, междуличностни конфликти, нескрита омраза между отделните лидери и обсебени от теснопартийни интереси тези отделни лагери минираха възможността да излязат с една обща кандидат-президентска двойка.

продължава>
 
Какъв истински десен президент ни трябва ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Христо Христов   
Четвъртък, 03 Ноември 2016 11:57
Share

alt
За всеки, който поне малко се е замислял над събитията от последните три години (от агресията на Русия в Крим насетне), вече си дава сметка и му е ясно, че предстоящите президентски избори са тест за това дали пропагандната машина на Путин и неговите платени слуги и идеологически дружки в България – преименувалите се през 1990 г. комунисти – ще успеят да вбият клин в геополитическата ориентация на Родината ни.


Троянски кон на Кремъл в президенството

Дали с избирането на един президент с явна ориентация към Кремъл  няма да се постави началото на същинската операция по превръщането на една страна, отскубнала се преди няма и три десетилетия от орбитата на тоталитарната комунистическа система, в троянския кон на Москва.

Троянски кон, нарицателен пример за останалите страни от Европа как новите кремълски господари могат да откъснат от Европейския съюз и НАТО една държава, която са владеели почти половин век и да я върнат в своята орбита.

продължава>
 
Христо Христов: Корупцията задуши демокрацията в България ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Държавна сигурност.com   
Петък, 28 Октомври 2016 17:03
Share

alt
Сайтът desebg.com публикува видео от най-гледаното през миналата седмица предаване в БНТ, а именно представянето на първото по рода си документално изследване „Корупционната България” в сутрешния блок „Денят започва с култура” (19 октомври 2016 г.).

Том 1(1989-1997) от изследването за историята на българската корупция в годините на прехода към демокрация, което в момента е най-търсената и най-продаваната книга в страната, беше основен акцент в предаването с водещи Александра Гюзелева и Николай Колев, което допълнително даде гласност и засили интереса към него.

продължава>
 
Христо Христов: Липсата на правосъдие през прехода роди безнаказаността на корупцията в България ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Държавна сигурност.com   
Вторник, 25 Октомври 2016 11:03
Share

alt
Сайтът desebg.com публикува видео с участието на разследващия журналист Христо Христов в Канал 3 (18 октомври 2016 г.) по повод излизането на книжния пазар на първото по рода си изследване „Корупционната България” историята на българската корупция в годините на прехода към демокрация, том 1 (1989-1997), на което той е един от авторите.

В предаването освен за книгата, към която има силен обществен и медиен интерес, журналистът отговаря на въпроси за досиетата на Държавна сигурност и Разузнавателното управление на Генералния щаб на БНА.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 9 от 52
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
https://www.Autodoc.BG
Програма достъп до информация
Декомунизация
Христо Христов