|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Коментарно
Реставрация: Новият президент Румен Радев намекна да загърбим истината за комунистическото минало ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Христо Христов   
Четвъртък, 19 Януари 2017 15:26
Share

alt
Още в първата си реч като президент новоизбраният държавен глава Румен Радев, който днес положи клетва, открито намекна, че е против изясняването на истината за тоталитарния комунистически режим.

Това той направи в завоалирано и индиректно изказване, което обаче е достатъчно ясно за неговата позиция по този все още разделящ обществото проблем, въпреки че е изминал повече от четвърт век от рухването на тоталитарното управление на БКП.

В края на 27-минутната си реч Радев заяви от парламентарната трибуна дословно:

„У нас все още има политици, които водят битки с миналото – близкото и далечното. Тези битки раждат фалшиви герои. Бизнесът с миналото е част от безпътицата.”

Тези думи могат да се приемат като нагласа, заявка на новия президент и негово послание за загърбване на истината за комунистическия режим и влиянието на тоталитарното минало върху българското общество през годините на преход към демокрация.

продължава>
 
Честита Нова 2017 година! ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Христо Христов   
Неделя, 01 Януари 2017 10:52
Share

alt

Честита Нова 2017 година!

Поздравявам читателите на сайтовете desebg.com, agentibg.com и pametbg.com с настъпването на Новата 2017 година, като ви пожелавам много здраве, щастие и успехи!

Нека тази година донесе мир и просперитет и късметът да ви следва навсякъде. Желая ви 2017 да изпълни сърцата ви с доброта и любов! Бъдете усмихнати и радостни от живота и го ценете! Обичайте и бъдете обичани!

Христо Христов, основател на desebg.com, agentibg.com и pametbg.com

 
Честито Рождество Христово! ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Христо Христов   
Неделя, 25 Декември 2016 10:29
Share

alt
Честито Рождество Христово!

Поздравявам читателите християни на сайтовете desebg.com, agentibg.com и pametbg.com със светлия християнски празник Рождество Христово, а на читателите, изповядващи друга вяра – честита Коледа!

Желая на вас и вашите семейства, на близките и приятелите ви да бъдете озарени от доброта и милосърдие, човечност, съчувствие към ближните, изпаднали в беда и трудности!

Желая ви да следвате каузи, с които да творите и съграждате, да правите добро – малко и голямо, да обичате, а не да мразите!  

В личен план ви пожелавам да бъдете здрави, вярващи и успешни в делата си и много щастливи!


Христо Христов, основател на desebg.com, agentibg.com и pametbg.com

 

 
Росен Плевнелиев: Нека не забравяме подвига на горяните срещу комунизма, загивали с вяра в свободата, която имаме днес ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Росен Плевнелиев   
Четвъртък, 22 Декември 2016 12:29
Share

alt

Сайтът desebg.com публикува цялата реч на президента Росен Плевнелиев, произнесена на церемонията по награждаването посмъртно с орден „За гражданска заслуга” – I степен на 30 представители на горянското съпротивително движение, състояла се на 21 декември 2016 г. в Гербовата зала на президентската институция.

Истината за първото и най-продължително антикомунистическо въоръжено движение в страните от Централна и Източна Европа и днес липсва от учениците на история на учениците, не се преподава и в университетите. Истината не я знае и българското общество, удавено в лъжите на посткомунистическата пропаганда за „хубавия социализъм” и носталгията по „Татовото време”.

продължава>
 
Вой по соца от посткомунистическото блато ПДФ Е-мейл
Коментарно - Коментарно
Написано от Христо Христов   
Събота, 10 Декември 2016 18:21
Share

alt
В края на ноември 43-то Народно събрание прие на първо четене промени в Закона за обявяване на комунистическия режим за престъпен (2000).

С едната поправка Министерството на образованието и науката (МОН) и ръководствата на висшите учебни заведения се задължават да въведат адекватно изучаване на тоталитарния комунистически режим в средното училище и в университетите.

С друг текст приема премахването на комунистическите символи. Той гласи, че всички държавни и местни управници и физически лица ще трябва да премахват от територията, на която са, надписи, паметници, символи и лозунги, създадени през комунистическия режим в негова възхвала, сред които и на БКП. Премахнатите паметници могат да бъдат предоставени на Музея на социалистическото изкуство в София.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 5 от 50
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
https://www.Autodoc.BG
Програма достъп до информация
Декомунизация
Христо Христов