|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Книги
Корупционната България, том 2: Най-емблематичните случаи при СДС и НДСВ ПДФ Е-мейл
ПАМЕТ - Книги
Написано от Христо Христов   
Неделя, 19 Ноември 2017 23:04
Share

alt
За разлика от политическото говорене за корупцията документалните изследвания върху този проблем, оказващ все по-застрашително влияние върху развитието на България, са конкретни и точни.

В навечерието на две събития от политическия живот у нас тази есен на книжния пазара се появи втория том на изследването „Корупционната България”, обхващащ периода 1997-2005 г.

Първото събитие е решението на ГЕРБ за ревизия на приватизацията в България чрез премахването на давността за престъпления при приватизационни сделки. А второто събитие е последният миниторингов доклад на Европейската комисия за напредъка на страната в правосъдието и вътрешните работи, в който са отправени силни критики за неефективната борба срещу корупцията у нас.

Вторият том на „Корупционната България” излиза година след първия том, в който бяха разгледани най-мащабните случаи на корупция през първите седем години на прехода от тоталитарна система към демокрация (1989-1997).

Продължението на документалното изследване обхваща времевия период, през който управляват две различни политически мнозинства – това на Обединените демократични сили (СДС и Народен съюз) с кабинета на Иван Костов (1997-2001) и коалицията НДСВ и ДПС с кабинета на Симеон Сакскобургготски (2001-2005). Тези неделя го представям в библиотеката на desebg.com.

продължава>
 
Ученици изненадаха авторите на книгата „Бивши хора” в Благоевград ПДФ Е-мейл
ПАМЕТ - Книги
Написано от Държавна сигурност.com   
Четвъртък, 16 Ноември 2017 20:31
Share

alt
Ученици от 12-ти клас в Националната хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий” в Благоевград изненадаха приятно авторите на книгата „Бивши хора” – най-продаваното документално издание за 2017 г. – проф. Вили Лилков и разследващия журналист Христо Христов при представянето на изследването в града в сряда вечер (15 ноември 2017 г.).

Авторите гостуваха по покана на Регионалната библиотека „Димитър Талев”, а зала „Изкуство” в библиотеката се оказа тясна да побере всички желаещи да присъстват на премиерата на книгата.

Учениците дадоха да се разбере, че имат представа за тоталитарния комунистически период в България. Те обаче уточниха, че знанията им са благодарение на учителката им по история Хенриета Митева, която ги беше организирала да посетят заедно премиерата.

„Нищо, че сме млади и не сме живели в онова време, ние знаем какво се е случвало тогава”, сподели едно от момичетата.

продължава>
 
Книгата „Бивши хора” ще бъде представена и в Благоевград ПДФ Е-мейл
ПАМЕТ - Книги
Написано от Държавна сигурност.com   
Понеделник, 13 Ноември 2017 20:32
Share

alt

Регионалната библиотека „Димитър Талев” в Благоевград ще бъде поредното място, където на 15 ноември 2017 г., сряда, от 17 ч., ще бъде представена най-продаваната документална книга за 2017 г. „Бивши хора” – по класификацията на Държавна сигурност на проф. Вили Лилков и разследващия журналист Христо Христов.

В зала „Изкуство” на четвъртия етаж в Регионалната библиотека се очаква събитието да бъде уважено от студенти, университетски преподаватели, местни общественици и граждани на Благоевград.

продължава>
 
Защо само в България не се изучава комунистическият режим или едно представяне на „Бивши хора” пред студенти и преподаватели ПДФ Е-мейл
ПАМЕТ - Книги
Написано от Държавна сигурност.com   
Сряда, 01 Ноември 2017 16:35
Share

alt

Книгата „Бивши хора” бе представена от авторите ѝ проф. Вили Лилков и журналиста Христо Христов пред студенти, университетски преподаватели и граждани в Европейското висше училище по икономика и мениджмънт (ЕВУИМ).

Във вторник (31 октомври 2017 г.), в навечерието на Деня на народните будители, те гостуваха по покана на ръководството на ЕВУИМ в Академичната база на висшето учебно заведение в София.

„Нашето изследване засяга периода на управлението на Българската комунистическа партия и младите хора, трябва да знаят, че най-отличителната черта на това управление е неговия тоталитарен характер”, заяви журналистът Христо Христов, обръщайки се към студентите в залата.

продължава>
 
Представяне на книгата „Бивши хора” пред студенти ПДФ Е-мейл
ПАМЕТ - Книги
Написано от Държавна сигурност.com   
Неделя, 29 Октомври 2017 13:54
Share

alt
Бестселърът „Бивши хора” на проф. Вили Лилков и журналиста Христо Христов ще бъде представен пред студенти от Европейското висше училище по икономика и мениджмънт във вторник, 31 октомври 2017 г., от 18 ч. в Академичната база на висшето учебно заведение в София, жк. „Дружба”, ул. „5006” №2.

Двамата автори ще говорят пред студентската аудитория за написването на книгата, която е едно от най-търсените заглавия на книжния пазар тази година.

Документалното изследване е изградено върху архиви на Държавна сигурност и за първи път разкрива каква е била съдбата след 9 септември 1944 г. на хората, които са в основата на развитието на България до идването на власт на Българската комунистическа партия с окупацията на страната от съветската армия през есента на 1944 г.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 1 от 55
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Регистър

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
https://www.Autodoc.BG
Програма достъп до информация
Декомунизация
Христо Христов