|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Бестселърът „Бивши хора” с премиера в Карлово ПДФ Е-мейл
ПАМЕТ - Книги
Написано от Държавна сигурност.com   
Вторник, 30 Януари 2018 15:35
Share

alt
На 31 януари 2018 г., сряда, от 17,30 ч. в зала „Васил Караиванов” на община Карлово ще бъде представена една от най-продаваните книги през последните месеци „Бивши хора” на проф. Вили Лилков и Христо Христов.

Авторите ще гостуват в Карлово по покана на общината в навечерието на 1 февруари – Ден за признателност и почит към жертвите на комунистическия режим.

Преди събитието Лилков и Христов ще поднесат цветя на паметника на жертвите на комунизма в Карлово.

Документалното изследване разказва за тежката съдба на българския стопански и интелектуален елит до 9 септември 1944 г., който след национализацията през 1947 г. по съветски образец е определен от комунистическия режим и Държавна сигурност „бивши хора”.

Това са индустриалци, търговци, фабриканти, предприемачи, средни и по-едри собственици, държавни служители, адвокати с отнети от комунистическата диктатура права, представители на забранените буржоазни партии, представители на местната власт и др.

Книгата „Бивши хора”, излезе през месец май 2017 г. и продължава да се радва на сериозен читателски интерес. Двамата автори вече я представиха в София, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Казанлък, Видин, Габрово, Велико Търново и Благоевград.

 

 

За да публикувате коментари, трябва да сте логнат в сайта с избраните от вас потребителско име и парола

FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Регистър

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
https://www.Autodoc.BG
Програма достъп до информация
Декомунизация
Христо Христов