|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Започна проверка за агенти на ДС в приватизационните фондове ПДФ Е-мейл
COMDOS - Решения
Написано от Христо Христов   
Вторник, 19 Декември 2017 19:40
Share

alt
В края на 2017 г. Комисията по досиетата започна проверка за принадлежност към тоталитарните комунистически служби в приватизационните фондове.

Тя обяви две решения, с които поставя началото на следващи проверки по линия на приватизацията, след като през миналата и тази година извърши проверки на столичната приватизация и на общинската приватизация в страната.

В „Индустриален ПФ” АД проверката е обхванала общо 8 души – членове на управителни и контролни органи (решение №2-1149 от 13 декември 2017 г.).

От тях Комисията е установила двама души с принадлежност към тоталитарните служби. Обявила е данните само за единият, тъй като другият е починал и по закона информацията в такива случаи не е публична.

Оповестеният е икономистът и бивш общински съветник от НДСВ Владимир Асенов Каролев. Той е обявен в качеството му на член на Надзорния съвет на приватизационния фонд в периода ноември 1996 – февруари 1999 г.

В Обединен национален ПФ „Златен лев” АД са проверени 10 лица (решение №2-1150 от 13 декември 2017 г.).

От тях с принадлежност към Държавна сигурност е едно лице – Георги Димитров Хрисопулов, член на Надзорния съвет от ноември 1996 до юни 1998 г.

Комисията по досиетата е обявила и проверката на общинската приватизация в Ловеч (решение №2-1099 от 26 октомври 2017 г.). При нея са проверени 36 души, от които само един е с установена принадлежност, но той е починал и данните за него не са огласени. 

За да публикувате коментари, трябва да сте логнат в сайта с избраните от вас потребителско име и парола

FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Регистър

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
https://www.Autodoc.BG
Програма достъп до информация
Декомунизация
Христо Христов