|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Книгата „Бивши хора” ще бъде представена и в Благоевград ПДФ Е-мейл
ПАМЕТ - Книги
Написано от Държавна сигурност.com   
Понеделник, 13 Ноември 2017 20:32
Share

alt

Регионалната библиотека „Димитър Талев” в Благоевград ще бъде поредното място, където на 15 ноември 2017 г., сряда, от 17 ч., ще бъде представена най-продаваната документална книга за 2017 г. „Бивши хора” – по класификацията на Държавна сигурност на проф. Вили Лилков и разследващия журналист Христо Христов.

В зала „Изкуство” на четвъртия етаж в Регионалната библиотека се очаква събитието да бъде уважено от студенти, университетски преподаватели, местни общественици и граждани на Благоевград.

Бестселърът, който излезе от печат през месец май тази година и претърпя пет тиража, ще бъде представен от проф. Евелина Келбечева от Американския университет в България.

Книгата разказва за тежката съдба на българския стопански и интелектуален елит до 9 септември 1944 г., който след национализацията през 1947 г. по съветски образец е определен от комунистическия режим и Държавна сигурност „бивши хора”.

Става въпрос за индустриалци, търговци, фабриканти, предприемачи, средни и по-едри собственици, държавни служители, адвокати с отнети от комунистическата диктатура права, представители на забранените буржоазни партии, представители на местната власт и др.

Документалното изследване вече беше представено в София, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Казанлък, Видин, Габрово и Велико Търново.

 

 

За да публикувате коментари, трябва да сте логнат в сайта с избраните от вас потребителско име и парола

FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Регистър

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
https://www.Autodoc.BG
Програма достъп до информация
Декомунизация
Христо Христов