|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Представяне на книгата „Бивши хора” пред студенти ПДФ Е-мейл
ПАМЕТ - Книги
Написано от Държавна сигурност.com   
Неделя, 29 Октомври 2017 13:54
Share

alt
Бестселърът „Бивши хора” на проф. Вили Лилков и журналиста Христо Христов ще бъде представен пред студенти от Европейското висше училище по икономика и мениджмънт във вторник, 31 октомври 2017 г., от 18 ч. в Академичната база на висшето учебно заведение в София, жк. „Дружба”, ул. „5006” №2.

Двамата автори ще говорят пред студентската аудитория за написването на книгата, която е едно от най-търсените заглавия на книжния пазар тази година.

Документалното изследване е изградено върху архиви на Държавна сигурност и за първи път разкрива каква е била съдбата след 9 септември 1944 г. на хората, които са в основата на развитието на България до идването на власт на Българската комунистическа партия с окупацията на страната от съветската армия през есента на 1944 г.

Става въпрос за преследването на българските индустриалци, предприемачи, фабриканти, средни и дребни производители, търговци, банкери, държани служители, адвокати, офицери, кметове и др.

След национализацията през 1947 г. по съветски образец комунистическият режим определя тези представители на българския елит като „бивши хора”, а ДС ги подлага на репресии и преследване, включително и техните поколения.

 

alt

 

През лятото Лилков и Христов гостуваха на Европейското висше училище по икономика и мениджмънт в Пловдив, а сега ще гостуват във филиала на ВУЗ-а в София.

Двамата вече имаха премиера на книгата в София, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Казанлък, Видин, Габрово и Велико Търново.

 

 

За да публикувате коментари, трябва да сте логнат в сайта с избраните от вас потребителско име и парола

FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Регистър

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
https://www.Autodoc.BG
Програма достъп до информация
Декомунизация
Христо Христов