|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Евродепутатът Андрей Ковачев ще почете жертвите на комунизма в лагера „Белене” ПДФ Е-мейл
ПАМЕТ - Чествания
Написано от Христо Христов   
Четвъртък, 17 Май 2018 18:46
Share

alt

Евродепутатът Андрей  Ковачев (ГЕРБ/ЕНП) ще бъде един от високопоставените гости на тазгодишното годишно поклонение на жертвите на комунистическия режим в концлагера „Белене”, съобщиха от офиса на политика в София.

Честването ще се състои на 19 май 2018 г., събота, от 11 ч. Негови организаторите са фондация „Остров Белене” и община Белене.

Андрей Ковачев за първи път ще присъства на годишното честване, което тази година ще премине под мотото „Белене” – европейско място на памет”.

Той вече обаче вече бе на мястото на бившия Втори обект в „Белене” на остров Персин през ноември 2014 г. заедно с тогавашния президент Росен Плевнелиев.

Ковачев е най-последователният политик в България по отношение на преосмислянето на комунистическото минало и преодоляване на зависимостите от него.

Инициатор е на множество инициативи в Европейския парламент от 2010 г. насам. Подкрепя различни проекти, посветени на осветляването на тоталитарната комунистическа диктатура.

В събота се очаква за честването на мястото на Втори обект на лагера „Белене” на остров Персин да пристигнат българи от цялата страна, както и гости от чужбина.

Първото подобно честване на „Белене” е през пролетта на 1990 г. Сайтът desebg.com ще отрази събитието на „Белене” в събота. 

За да публикувате коментари, трябва да сте логнат в сайта с избраните от вас потребителско име и парола

FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Регистър

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
https://www.Autodoc.BG
Програма достъп до информация
Декомунизация
Христо Христов