|

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Дезинформацията като основно средство на Държавна сигурност ПДФ Е-мейл
СИСТЕМАТА ДС - Структура на ДС
Написано от Христо Христов   
Събота, 04 Май 2013 08:25
Share

alt
Сайтът desebg.com публикува строго секретна Инструкция за дезинформационната работа на органите на ДС. Документът е от 1980 г. и е подписан от тогавашния министър на вътрешните работи ген. Димитър Стоянов.

Със строго секретната инструкция се регламентира използването на дезинформацията като средство и метод от ДС в борбата срещу противника. Целта е с нея да се въведе координация в дейността на Държавна сигурност при използването на дезинформационната работа и постигането на по-голяма ефективност.

„Под дезинформация се разбират сведения (информация), в повечето случаи несъответстващи на действителността, които органите на държавна сигурност използват за създаване у противника на такива представи, въз основа на които той взима решения и предприема действия в изгодна за нашата страна насока. Процесът на довеждане на дезинформацията до противника се нарича дезинформиране”, се посочва в инструкцията.

Документът съдържа следните раздели: „Общи положения”, „Основни цели, направления, принципи и изисквания при провеждане на дезинформация”, „Органи на държавна сигурност за дезинформация и организация на тяхната работа” и „Заключителни разпоредби”.

Групата за координация на дезинформационната дейност на ДС се състои от началниците на Първо главно управление на ДС (ПГУ, разузнаването), Второ главно управление на ДС (контраразузнаването), Трето управление на ДС ( военното контраразузнаване) и Шесто управление на ДС за борба с идеологическата диверсия. Групата е под ръководството на зам.-министъра на вътрешните работи, отговарящ за разузнаването – по това време ген. Стоян Савов. Дезинформацията в ДС се смята за част от нейните активни мероприятия. В структурата на ПГУ съществува специален отдел "Активни мероприятия".


Документът е включен в разширеното издание на сборника на комисията по досиетата „Държавна сигурност – структура и основни документи” (2010).

 

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

 

Коментари 

 
+2 #2 svetlan 2013-05-06 05:56
Нашата група препоръчва на читателите да обърнат внимание на последния чл.21,ал /1/:

"Най-ефикасното средство за осъществяване на резултатни дезинформационн и мероприятия се явява проверената и честна агентура".

С други думи "честната агентура" на ДС лъже (дезинформира).какви ли резултати би постигнала тази агентура,ако не е честна.


Няма как да бъде открит автоа на този идиотизъм,но заслужава световна награда по мерзост. И после нека пак някой да каже,че езикът на нашата група е "твърд".А с какви думи да бъдат охарактеризиран и тези диваци.Кой освен комунистическат а сган може да измисли тези напълно изключващи се неща-честни хора да лъжат и това да се счита за добър резултат. какво ли е имало в комунистическит е глави? Само медицината е в състояние да разбере какво е това човекоподобно същество-българския комунист. Впрочем ,едва ли,медицината много слаба в сравнение с нивото на изследвания "обект".
 
 
+1 #1 svetlan 2013-05-05 10:29
Само една недостижима,вър ховна сган може да измисли такива дивотии.Браво на Г-н Христов!!! Ама сганта ще се ядоса допълнително след публикацията на този документ,а това е опасно,ама съвсем опасно.
А този документ трябв ада се чете по Българското НЕнациоанално радио( всъщност БКР-българско комунистическо радио) на всеки час,докато стадото разбере,какво е това комунизъм и неговия отряд,комунисти ческата сган.
 

За да публикувате коментари, трябва да сте логнат в сайта с избраните от вас потребителско име и парола

FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Регистър

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
https://www.Autodoc.BG
Програма достъп до информация
Декомунизация
Христо Христов