|
Как Държавна сигурност „работи” с обществеността по Черноморието ПДФ Е-мейл
Документи - МВР
Написано от Христо Христов   
Неделя, 24 Юни 2018 11:22
Share

alt
През 60-те години на миналия век Комитетът за Държавна сигурност е провеждал пропагандни лекции с обслужващия персонал на редица курортни комплекси като Слънчев бряг, къмпингите „Каваците” и „Аркутино”, както и Младежкия международен лагер, съществуващ по това време край Приморско за „подривната дейност” на Запада срещу НРБ.

Същата практика е приложена и с операторите на „Балкантурист” в гр. Бургас, както и с таксиметровите шофьори, служителите по бензиностанциите и сервизите, продавачите в магазините за сувенири и др.

Това разкрива архивен документ на Държавна сигурност, който desebg.com публикува онлайн.

Той представлява строго секретна справка относно: Работата с обществеността по линия на отделение Първо при Окръжно управление на МВР – Бургас през 1965 г.

ДС отчита, че с тези лекции се укрепва авторитета на КДС. Отделно от срещите с обслужващия персонал по курортите и „Балкантурист” ДС е провела срещи и с изградения в Бургас доброволен отряд, които са инструктирани към кого да се обръщат за съдействие.

Документът е включен в разширения електронен вариант на сборника „Държавна сигурност и туризмът” на Комисията по досиетата, 2014 г.


alt

alt

 

За да публикувате коментари, трябва да сте логнат в сайта с избраните от вас потребителско име и парола

FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
https://www.Autodoc.BG
Програма достъп до информация
Декомунизация
Христо Христов