|

S5 Box

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Архиви за първите години на ДС излязоха и на диск ПДФ Е-мейл
COMDOS - Изследователска дейност
Написано от Христо Христов   
Понеделник, 05 Септември 2011 18:11
Share

Разширената версия на четвъртия документален сборник на комисията по досиетата, посветен на ДС в първите години след 9 септември 1944 г., вече е издадена на електронен вариант.

Дискът „Държавна сигурност и промените в България, септември 1944 г.  – декември 1947 г.” съдържа над 195 архивни документи, разположени на 740 страници.

Хартиеното издание, разположено на 508 страници (от тях 458 с документи), съдържаше 131 броя документи и беше издадено в края на 2010 г.

 

Разширеният електронен вариант  (само в pdf-формат) на сборника дава възможност за лесно ползване на всеки един документ от потребителя. Изданието предлага опис на документите на английски език. . Както и при хартиения вариант архивните материали са разделени на три групи: Отечественият фронт и промените в политическия живот в периода 9.09.1944-1945 г.; Политическото противопоставяне: Комунистическата партия, ОФ и опозицията 1945-1946 г.; Студената война и българските й проекции 1946-1947 г.

 

Съставители на електронния вариант на сборника са членът на комисията по досиетата Тодор Трифонов и д-р Румяна Маринова-Христиди.

Дискът може да бъде намерен на сайта на комисията по досиетата (http://www.comdos.bg/).

 

За да публикувате коментари, трябва да сте логнат в сайта с избраните от вас потребителско име и парола

FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Регистър

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
https://www.Autodoc.BG
Програма достъп до информация
Декомунизация
Христо Христов