|

S5 Box


Warning: preg_match() [function.preg-match]: Delimiter must not be alphanumeric or backslash in /home/hristoh/public_html/desebg/modules/mod_s5_box/tmpl/default.php on line 23

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Разкрити са агенти в още две инвестиционни дружества ПДФ Е-мейл
COMDOS - Решения
Написано от Христо Христов   
Събота, 13 Май 2017 18:59
Share

alt

Комисията по досиетата, която наскоро започна проверка за принадлежност към тоталитарните комунистически служби на лица на ръководни длъжности в инвестиционните посредници, обяви агентите в още две компании.

Проверката обхваща членовете на управителните, контролните и надзорните органи и прокуристите на инвестиционни посредници и на инвестиционни дружества.

В "АБВ Инвестиции" ЕООД са проверени 4 лица (решение №2-946 от 9 май 2017 г.). От тях с принадлежност е Георги Петров Саулов, управител от юни 2015 г.

Той е вербуван от Шесто управление на ДС за борба с идеологическата диверсия през 1985 г. като съдържател на явочна квартира под псевдонима „МОСТА”.

В "Авал Ин" АД проверката е засегнала 10 лица (решение №2-947 от 9 май 2017 г.). От тях с принадлежност към тоталитарните служби е Тодор Батков, зам. председател и член на Съвета на директорите  в периода май 1995 – май 1996 г.

Батков е адвокат и бизнесмен, станал известен покрай руския олигарх Майкъл Чорни, придобил първият мобилен оператор „Мобилтел” през 1997 г., а впоследствие изгонен като заплаха за националната сигурност на България.

Батков е нещатен служител на Трето управление на ДС (военното контраразузнаване), привлечен през 1977 г. Бившият собственик на ПФК „Левски” беше разкрит за първи път през 2010 г. при проверката на печатните издания в качеството му на собственик на в. „Стандарт”.

 

За да публикувате коментари, трябва да сте логнат в сайта с избраните от вас потребителско име и парола

FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Регистър

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
https://www.Autodoc.BG
Програма достъп до информация
Декомунизация
Христо Христов