|

S5 Box

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Щатен служител от РУ-ГЩ е кандидат на БСП за кмет на район „Младост” ПДФ Е-мейл
COMDOS - Решения
Написано от Христо Христов   
Четвъртък, 27 Октомври 2016 20:17
Share

alt
На предстоящите частични местни избори за кмет на район „Младост” в столицата на 6 ноември 2016 г. ще участва и един щатен сътрудник на тоталитарните комунистически служби.

Това стана ясно от проверката на Комисията по досиетата на кандидатите за местния вот в „Младост” (решение №2-738 от 18 октомври 2016 г.).

Тя е обхванала общо 7 кандидати (11 не подлежат на проверка), като от тях само кандидатът на БСП о. р. ген. Стефан Стефанов е разкрит с принадлежност към тоталитарните служби.

 Той е назначен през септември 1989 г. за разузнавач в Разузнавателното управление на Генералния щаб на БНА (военното разузнаване, еквивалент на съветското ГРУ по времето на комунизма, б.а.).

Стефан Стефанов е роден през 1951 г. Завършва ВВНУ „Васил Левски” във Велико Търново (1973). Служи в Шуменския танков полк като командир на взвод и рота. През 1981 г. завършва Военната академия  „Георги С. Раковски”. След 10 ноември 1989 г. продължава работа в РУ-ГЩ.

Издига се до зам.-директор на Служба „Военна информация”, правоприемник на РУ-ГЩ от 1999 г. Преминава в резерва (2008), а до 2010 г. работи в нея като цивилен заместник-директор.

На миналогодишните местни избори той отново беше кандидат за кмет на БСП в столичния район „Младост”. Тогава стигна до балотаж, където губи от представителя на ГЕРБ Цвета Авджиева.

Тя беше принудена да подаде оставка това лято след скандал със застрояването на детска площадка в района, което доведе до насрочването на частични избори за кмет в „Младост”

На предсрочните парламентарни избори през 2014 г. е в листата на БСП в 25-и МИР София за депутат в 43-то Народно събрание, но не е избран.

В свои интервюта се е обявявал против дейността на Комисията по досиетата.

 

За да публикувате коментари, трябва да сте логнат в сайта с избраните от вас потребителско име и парола

FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Регистър

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
https://www.Autodoc.BG
Програма достъп до информация
Декомунизация
Христо Христов