|

S5 Box

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Официално: „Само” четирима от ДС в битката на президентския вот ПДФ Е-мейл
COMDOS - Решения
Написано от Христо Христов   
Вторник, 11 Октомври 2016 16:58
Share

alt
Познатите и осветени при предишни проверки на Комисията по досиетата сътрудници на бившата Държавна сигурност – Велизар Енчев, Жорж Ганчев, Красимир Каракачанов и Кольо Парамов – са единствените, които ще участват на предстоящите на 13 ноември 2016 г.

Това обяви официално Комисията „Костадинов”, която провери общо 21-те двойки, които ще вземат участие на избор на държавен глава след месец (решение №2-732 от 11 октомври 2016 г.).

От проверените 42 лица, регистрирани в ЦИК, Комисията е потвърдила принадлежността към ДС на Велизар Енчев, Жорж Ганчев, Красимир Каракачанов и Кольо Парамов.

 Както desebg.com писа миналата седмица четиримата са разкрити като сътрудници в предишните години, а сред 9-те кандидати за президент или вицепрезидент, които досега не са проверявани нито веднъж за агентурно минало Комисията не е установила нито един сътрудник.

Велизар Енчев е кандидат президент, издигнат от партията, която оглавява „Движение за радикална промяна Българска пролет”. Жорж Ганчев и Кольо Парамов – кандидат президент и кандидат за вицепрезидент – са издигнати от издигнат от Християн-социален съюз. Красимир Каракачанов е издигнат от Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО.

Техните досиета могат да бъдат прочетени на Регистъра на сътрудниците на ДС и разузнавателните служби на БНА (agentibg.com).

На предишните президентски избори през 2011 г. също четирима сътрудници на ДС взеха участие в тях обаче като кандидати за президенти (Алексей Петров, Венцислав Йосифов, Красимир Каракачанов и Стефан Солаков).

От 10 ноември 1989 г. до тези избори, заедно със сегашните кандидати, сътрудници на ДС) общият брой на политиците, свързани с тоталитарните комунистически служби, които са се кандидатирали на президентски избори се увеличава на 13 души.

Двама от тях са избрани – за президент (2002-2012) Георги Първанов – секретен сътрудник „ГОЦЕ” и за вицепрезидент (1990-1992), избран от 6-то Велико Народното събрание – ген. Атанас Семерджиев – съдържател на явка „СЛАВЕЙЧЕТО”.

 

За да публикувате коментари, трябва да сте логнат в сайта с избраните от вас потребителско име и парола

FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Регистър

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
https://www.Autodoc.BG
Програма достъп до информация
Декомунизация
Христо Христов