|

S5 Box

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Агенти в листите и на предстоящите частични местни избори ПДФ Е-мейл
COMDOS - Решения
Написано от Христо Христов   
Четвъртък, 22 Септември 2016 05:26
Share

alt
Сътрудници на тоталитарните комунистически служби присъстват неизменно на вотовете за изборни длъжностни в България, а предстоящият частичен местен вот на 2 октомври 2016 г. в някои населени места в страната не прави изключение.

Това показва проверката на Комисията по досиетата за принадлежност към Държавна сигурност или разузнавателните служби на БНА сред участниците на изборите след 10 дни (решение №2-708 от 20 септември 2016 г.).

 

Проверката е обхванала общо 124 лица, които ще участват на частичните избори за общински съветници и кметове в следните населени места:

за общински съветници в община Балчик; за общински съветници в община Ружинци; за кмет на община Главиница; за кмет на кметство Веселиново, общ. Тунджа; за кмет на кметство Петърница, общ. Долни Дъбник; за кмет на кметство Дяково, общ. Дупница; за кмет на кметство Владо Тричков, общ. Своге; за кмет на кметство Свидня, общ. Своге; за кмет на кметство Загорско, общ. Момчилград; за кмет на кметство Добруша, общ. Криводол; за кмет на кметство Лиляч, общ. Невестино; за кмет на кметство Капитановци, общ. Видин; за кмет на кметство Баба Тонка, общ. Попово; за кмет на кметство Синьо бърдо, общ. Роман; за кмет на кметство Петлино, общ. Кърджали; за кмет на кметство Калоянци, общ. Кърджали; за кмет на кметство Станево, общ. Лом; за кмет на кметство Градево, общ. Симитли; за кмет на кметство Тракиец, общ. Хасково и за кмет на кметство Криво поле, общ. Хасково.

От проверените 124 лица с принадлежност към ДС са следните 4 кандидата:

  • Веселин Петров Филимонов, кандидат за кмет на кметство Градево, община Симитли, издигнат от партия „Нова алтернатива”;
  • Георги Йорданов Раднев, кандидат за общински съветник в община Балчик, издигнат от партия АБВ;
  • Ерджан Хюсеин Тургут, кандидат за общински съветник в община Балчик, издигнат от ДПС;
  • Урал Джевджетов Бекиров, кандидат за общински съветник в община Балчик, издигнат от ДПС.

Преди година на редовните местни избори бяха избрани общо 74 кметове агенти (виж пълния списък – ТУК) от общо 267 сътрудници на тоталитарните комунистически служби, издигнати от различни партии и коалиции и регистрирани от ОИК.

 

 

За да публикувате коментари, трябва да сте логнат в сайта с избраните от вас потребителско име и парола

FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Регистър

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
https://www.Autodoc.BG
Програма достъп до информация
Декомунизация
Христо Христов