|

S5 Box

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Решения
Разкрити са агентите в общините Любимец и Маджарово ПДФ Е-мейл
COMDOS - Решения
Написано от Христо Христов   
Вторник, 16 Май 2017 19:41
Share

alt
С проверките на Любимец и Маджарово, общини в област Хасково, Комисията по досиетата продължава глобалното проучване на сътрудниците на тоталитарните комунистически служби, заемали ръководни постове в местната власт в България след 10 ноември 1989 г.

В община Любимец (решение №2-944 от 9 май 2017 г.) проверката е обхванала общо 153 души, които по времето на прехода са заемали следните ръководни постове: кмет, зам.-кмет, секретар или общински съветник.

От тях 12 души са с установена принадлежност. Комисията е обявила данните за 5 от тях, а останалите 7 са починали и по закон техните данни не са публични.

продължава>
 
Разкрити са агенти в още две инвестиционни дружества ПДФ Е-мейл
COMDOS - Решения
Написано от Христо Христов   
Събота, 13 Май 2017 18:59
Share

alt

Комисията по досиетата, която наскоро започна проверка за принадлежност към тоталитарните комунистически служби на лица на ръководни длъжности в инвестиционните посредници, обяви агентите в още две компании.

Проверката обхваща членовете на управителните, контролните и надзорните органи и прокуристите на инвестиционни посредници и на инвестиционни дружества.

В "АБВ Инвестиции" ЕООД са проверени 4 лица (решение №2-946 от 9 май 2017 г.). От тях с принадлежност е Георги Петров Саулов, управител от юни 2015 г.

продължава>
 
Разкрити са нови сътрудници на ДС във Висшия адвокатски съвет ПДФ Е-мейл
COMDOS - Решения
Написано от Христо Христов   
Четвъртък, 11 Май 2017 15:27
Share

alt
Нови имена на сътрудници на тоталитарните комунистически служби във Висшия адвокатски съвет разкри Комисията по досиетата.

Тя е извършила проверка на основание – настъпили кадрови промени.

Проверени са 23 лица, които са свързани с позициите на председател, заместник-председател или членовете на Висшия адвокатски съвет (решение №2-945 от 9 май 2017 г.).

продължава>
 
Осветени са сътрудниците в Българската фондова борса ПДФ Е-мейл
COMDOS - Решения
Написано от Христо Христов   
Понеделник, 08 Май 2017 07:15
Share

alt
Комисията по досиета разкри сътрудниците на тоталитарните комунистически служби в „Българска фондова борса – София” АД (до 1996 г. „Първа българска фондова борса” АД).

Проверката е по линия на членовете на управителните, контролните и надзорните органи и прокуристите на инвестиционни посредници и на инвестиционни дружества, които Комисията по досиета е задължена по закон да проучи за установяване и обявяване на принадлежност на лица, работили като сътрудници на Държавна сигурност или разузнавателните служби на БНА.

В „Българска фондова борса – София” АД са проверени общо 32 лица на ръководни постове, като от тях с принадлежност са обявени 5 души (решение №2-936 от 3 май 2017 г.).

продължава>
 
Започнаха проверките за агенти в общините в област Хасково ПДФ Е-мейл
COMDOS - Решения
Написано от Христо Христов   
Петък, 05 Май 2017 05:32
Share

alt
С проверката на община Ивайловград започнаха проверките за принадлежност към тоталитарните комунистически служби на местната власт в област Хасково.

През последните няколко години Комисията по досиетата извършва глобалната проверка на общините в България, като по закон се проверяват лицата, заемали следните ръководни постове: кмет, зам.-кмет, секретар или общински съветник.

Проверка на община Ивайловград е обхванала общо 157 души. (решение №2-934 от 3 май 2017 г.).

Общо 18 сътрудници на Държавна са разкрити в община Ивайловград. От тях Комисията е обявила данните за 13, а 5 са починали в този случай информацията не е публична.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 1 от 82
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Регистър

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
https://www.Autodoc.BG
Програма достъп до информация
Декомунизация
Христо Христов