|

S5 Box

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Решения
Бивш зам.-кмет на Шумен и кмет на Смядово излязоха с досиета ПДФ Е-мейл
COMDOS - Решения
Написано от Христо Христов   
Вторник, 15 Август 2017 13:34
Share

alt
Един от бившите зам.-кметове на Шумен, както и бивш кмет на Смядово се оказаха с досиетата, след като Комисията по досиетата обяви резултатите от проверки за принадлежност към тоталитарните комунистически служби в двете общини.

Проверката в община Шумен (решение №2-1037 от 14 август 2017 г.) е засегнала общо 431 души, които след 10 ноември 1989 г. са заемали ръководни постове в местната власт: кмет, зам.-кмет, секретар или общински съветник.

Комисията е установила общо 38 сътрудници на комунистическите служби. От тях е обявила имената на 24, тъй като останалите 14 са починали и по закон в такива случаи информацията не се разгласява публично.

продължава>
 
Продължават проверките за агенти в ръководствата на финансовите посредници ПДФ Е-мейл
COMDOS - Решения
Написано от Христо Христов   
Неделя, 13 Август 2017 21:44
Share

alt
Комисията по досиетата продължава проверката на дружествата – финансови посредници, които по закона за досиетата следва да минат през задължително установяване на принадлежност към тоталитарните комунистически служби.

Проверките засягат лицата, които са били или в момента са членове на управителните, контролните и надзорните органи и прокуристите на инвестиционни посредници и на инвестиционни дружества.

Проверката на „Финансова къща Евър” АД (предишно наименование „ФИНАНСОВО-ТЪРГОВСКА КЪЩА ЕВЪР” ЕООД/ ООД) е засегнала 15 лица (решение №2-1030 от 7 август 2017 г.).

продължава>
 
Агенти на ДС са се намърдали и във федерацията по биатлон ПДФ Е-мейл
COMDOS - Решения
Написано от Христо Христов   
Петък, 11 Август 2017 09:12
Share

alt
Както в повечето федерации и в управителните органи на Българската федерация по биатлон също е установено присъствие на агенти на бившата Държавна сигурност.

Това стана ясно от проверката на Комисията по досиетата във федерацията по биатлон (решение №2-1028 от 7 август 2017 г.).

Тя е засегнала общо 41 лица, които за заемали или заемат постове като председателите и членовете на управителните и контролните органи на федерацията.

продължава>
 
Разкрити са сътрудниците на комунистическите служби в общините Нови пазар и Хитрино ПДФ Е-мейл
COMDOS - Решения
Написано от Христо Христов   
Сряда, 09 Август 2017 12:14
Share

alt
Нови пазар и Хитрино са следващите общини от област Шумен, резултатите от чиито проверки за принадлежност към тоталитарните комунистически служби Комисията по досиетата обяви.

Проверката в община Хитрино (решение №2-1027 от 7 август 2017 г.) е засегнала общо 159 души.

От тях с принадлежност към ДС са 17 лица. Комисията е обявила данните за 11 от тях. Шестима са починали  и по закон информация за тях не е публична.

продължава>
 
В парламента продължават да ползват за експерти лица, свързани с ДС ПДФ Е-мейл
COMDOS - Решения
Написано от Христо Христов   
Петък, 04 Август 2017 16:52
Share

alt
Народното събрание продължава и към момента да ползва за експертни сътрудници към различни парламентарни комисии лица, които са с установена принадлежност към тоталитарните комунистически служби.

Това показва проверката на администрацията на настоящото 44-то Народно събрание, както и на щатните служители към постоянните парламентарни комисии (решение №2022 от 1 август 2017 г.).

Тя е продиктувана от настъпилите кадрови промени в щата на администрацията и щатните експерти.

Проверката е засегнала общо 62 души, които заемат следните постове: главен секретар, директори, началници на отдели, началници на сектори в администрацията на Народното събрание, както и щатните служители към постоянните му комисии.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 1 от 88
FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Регистър

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
https://www.Autodoc.BG
Програма достъп до информация
Декомунизация
Христо Христов