|

S5 Box

Документи

Документи

Календар

Черен календар на комунизма
Синята коалиция внесе поправка в закона за досиетата за обявяване на кредитните милионери ПДФ Е-мейл
COMDOS - Закон за досиетата
Написано от Христо Христов   
Четвъртък, 23 Февруари 2012 20:25
Share

Синята коалиция внесе законопроект в Народното събрание, с който да се развържат ръцете на комисията по досиетата за огласяването на кредитните длъжници.

Това стана два дни, след като председателят на комисията по досиетата Евтим Костадинов публично предложи да се предприемат законодателни промени, които да разширят приложението на закона.

Едно от тези предложения засяга и огласяването на кредитните милионери.

Както сайтът Държавна сигурност.com писа в момента комисията има правомощие само да установи принадлежност към ДС на кредитните длъжници, но пропуск в закона от 2006 г. те я оторизира да огласява резултата от тази проверка.

В мотивите на законопроекта, внесен от Екатерина Михайлова от името на Синята коалиция се посочва: .

„Действащият закон досега позволи на българското общество да научи голяма част от истината за сътрудниците на бившата Държавна сигурност, посочват в мотивите си вносителите. Голям обществен интерес предизвикват хората, забогатели чрез кредити – т. нар. кредитни милионери.

Тяхната зависимост и връзки с бившия репресивен апарат на комунистическата държава трябва да стане част от закона, за да може комисията по досиетата да извърши необходимата проверка”.

В четвъртък, когато законопроектът беше внесен, Народното събрание прие отчета на комисията по досиетата. По думите на Екатерина Михайлова Синята коалиция подкрепя дейността на комисията и желае да й помогне за огласяването на агентите на ДС сред кредитните милионери. „Няма защо да чакаме за това избора на нова комисия”, мотивира се Михайлова.

 

За да публикувате коментари, трябва да сте логнат в сайта с избраните от вас потребителско име и парола

FacebookTwitter
Google BookmarksLinkedin
MySpaceRSS Feed

Регистър

Виртуален музей

Виртуален музей на българския комунизъм

Коментарно

Коментарно

Библиотека

Библиотека

Речник

Коментарно
https://www.Autodoc.BG
Програма достъп до информация
Декомунизация
Христо Христов